Rödbetor med getostsmör

Introduktion och förberedelse

Rödbetor med getostsmör passar som förrätt eller osträtt med ett gott bröd eller som tillbehör till fest, fisk, grillat, kyckling, kött, buffé eller grönsaker.

Kan kompletteras med skivor av kokt potatis och knaperstekta små bitar bacon eller saltfläsk och serveras som tillbehör till fisk eller kyckling.

Det finns färdigkokta vakuumförpackade rödbetor som du kan använda istället för att koka färska rödbetor.

Att dricka till

Till rödbetorna och getosten passar ett fylligare rödvin men även ett vitt vin som Sauvignon blanc.

4 portioner rödbetor med getostsmör

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 8 medelstora rödbetor, ca 800 gram
  • 100 gram getost
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Skär bort blasten. Koka rödbetorna med skal cirka 40 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Mosa ihop getost och smör.
  3. Skölj rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen med händerna. Använd gärna plasthandskar. Putsa bort fästet och ev. fula delar. Skär i klyftor.
  4. Servera rödbetorna varma med en klick getostsmör på toppen.
  5. i UGNEN: Man kan också gratinera dem i ugnen några minuter på 225 grader.
  6. I PANNA: Du kan hastigt hetta upp dem i en stor panna eller wok och vända runt dem i getostsmöret precis innan servering.
  7. I MIKRO: Mikra rödbetorna med getostsmöret någon halv minut så att getostsmöret smälter över rödbetorna.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 201 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-03-31