Rödbetor med getostsmör

Introduktion och förberedelse

Rödbetor med getostsmör passar som förrätt eller osträtt med ett gott bröd eller som tillbehör till fest, fisk, grillat, kyckling, kött, buffé eller grönsaker. Kan kompletteras med skivor av kokt potatis och knaperstekta små bitar bacon eller saltfläsk.

Till rödbetorna och getosten passar ett fylligare rödvin men även ett vitt vin.

4 portioner rödbetor med getostsmör

  • Förberedelse: 50 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 8 medelstora rödbetor
  • 100 gram getost
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Koka rödbetorna med skal cirka 40 minuter.
  2. Mosa ihop getost och smör.
  3. Skölj rödbetorna i kallt vatten och gnid av skalen. Putsa bort fästet och ev. fula delar. Skär i klyftor.
  4. Servera rödbetorna varma med en klick getostsmör på toppen. Du kan ex. hastigt hetta upp dem i en stor panna och vända runt dem i getostsmöret precis innan servering.
  5. Man kan också gratinera dem i ugnen några minuter på 225 grader eller mikra lite så att getostsmöret smälter över rödbetorna.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.