Potatisgratäng med chevre

Potatisgratäng med chevre eller getost, grädde och vitlök. En god krämig variant på potatisgratäng.

4 portioner potatisgratäng med chevre

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis
  • 3 klyftor vitlök
  • 100 gram chevre eller getost
  • 3 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk smör till formen

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj en ugnsform med smör.
  3. Skala och skär potatis i skivor.
  4. Skär osten i ca 0,5 cm tjocka skivor.
  5. Lägg potatisen i formen.
  6. Salta och peppra.
  7. Täck med skivad chevre eller getost.
  8. Häll på grädde och mjölk upp till det är någon cm kvar tills att det täcker potatis och ost.
  9. Grädda potatisgratängen i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Täck ev. över med lite folie om gratängen bränns på toppen.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer