Getostkräm

Introduktion och förberedelse

Getostkräm är gott till grillat kött, kyckling och grillade grönsaker.

Lättlagad - bara att blanda mjuk getost med crème fraiche och lite matyoghurt samt flytande honung och smaka av med lite salt och citronsaft.

Varianter

Du kan ta valfri getost - jag tog en mild krämig getost Chavroux men vill du ha mer sting i krämen/röran så kan du ta mer smakrik och starkare getost typ Chévre på rulle eller liknande.

4 portioner getostkräm

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 150 gram getost typ mild Chavroux eller valfri getost som chèvre
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 5 myntablad eller lite hackad persilja till garnering

Tillagning

  1. Rör ihop getost, crème fraiche och matyoghurt i en skål.
  2. Smaka av med honung, salt och peppar samt förvara kallt fram till servering.
  3. Kan garneras med nymald svartpeppar och myntablad eller hackad persilja.
E-mail
Medel: 4 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 198 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-09-15

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.