Rödbetor med getost

Rödbetor gratinerade med getost. Passar som tapas och som förrätt samt på buffé.
Kokta, skalade och klyftade rödbetor håller sig i kylen. När det är dags att servera gratineras rödbetorna med getost och garneras med lite hackad gräslök.

4 portioner rödbetor med getost

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 8 medelstora färska rödbetor
  • 100 gram getost
  • hackad gräslök att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort blasten på rödbetorna men behåll skalet på. Koka rödbetorna i cirka 40 minuter.
  2. Skölj rödbetorna sedan i kallt vatten. Skala dem med händerna och skär bort toppen där blasten satt.
  3. Sätt ugnen på grill.
  4. Klyfta rödbetorna och lägg i en ugnsform eller 4 portionsformar.
  5. Skiva eller smula över getost.
  6. Gratinera getosten under grillen några minuter så att den får färg.
  7. Garnera ev. med hackad gräslök.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Mat att mingla kring

Enkel mat att mingla till eller lyxiga snittar med lite mer kärlek. Njut av ledighet, ett glas rosé, trevligt sällskap och något gott att tugga på. 

Läs mer

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer