Rödbetor med getost

Introduktion och förberedelse

Rödbetor gratinerade med getost. Passar som tapas och som förrätt samt på buffé. Du kan ta svensk getost eller fransk Chèvre eller valfri sort fårost.

Kokta, skalade och klyftade rödbetor håller sig i kylen. När det är dags att servera gratineras rödbetorna med getost och garneras med lite hackad gräslök.

4 portioner rödbetor med getost

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 8 medelstora färska rödbetor
  • 100 gram getost
  • hackad gräslök att garnera med (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort blasten på rödbetorna men behåll skalet på. Koka rödbetorna i cirka 40 minuter.
  2. Skölj rödbetorna sedan i kallt vatten. Skala dem med händerna och skär bort toppen där blasten satt.
  3. Sätt ugnen på grill.
  4. Klyfta rödbetorna och lägg i en ugnsform eller 4 portionsformar.
  5. Skiva eller smula över getost.
  6. Gratinera getosten under grillen några minuter så att den får färg.
  7. Garnera ev. med hackad gräslök.
E-mail
Medel: 4.2 (14 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-19

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.