Filodegsknyten med chevre

Filodegstrianglar fyllda med fårost som chèvre. Goda som tilltugg, på buffé, till kräftkalas och till picknick.

Knytena kan också friteras - se till att osten är väl inslagen i deg och du har penslat med kanter med ägg.

8 portioner filodegsknyten med chevre

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 pkt fillodeg i fyrkantiga blad eller på rulle
  • 300 g chevre fårost
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smula chevre fårosten och hacka persilja - blanda i en bunke.
  3. Dela filodegen i 10 cm breda remsor, fyll en klick ca 2 msk i nedre ändan, börja att vika upp ena hörnet längst ner över fyllningen och fortsätt vika i trianglar till sista vikningen då du penslar med ägg innan.
  4. Lägg filodegsknytena på bakplåtspapper på en bakplåt.
  5. Baka knytena i ca 15 minuter tills då fått fin ljusbrun färg.
  6. Alternativ till att laga knyten är att baka en hel rulle filodeg genom att fylla, rulla ihop och baka hela rullen som du sedan tar ut och låter svalna och sedan skär i 2 cm breda mumsbitar (som en liten rulltårta).
E-mail
Medel: 4.4 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept