Grillad fläskkarré med bulgursallad och gurkyoghurt

Du kan grilla eller steka fläskkarrén ex. i en grillpanna. Det blir också gott med lammkarré eller kyckingfilé. Bulgursalladen är med paprika och zucchini.

För vegetarisk variant kan du grilla eller steka halloumiost istället för kött.

Gillar du vitlök kan du pressa i någon klyfta i yoghurtsåsen.

4 portioner grillad fläskkarré med bulgursallad och gurkyoghurt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk ketjap manis soja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm torkad salvia
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Bulgursallad: 2 dl okokt bulgur
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 300 gram zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Gurkyoghurt: 3 dl turkisk matyoghurt
  • 20 cm gurka

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en stor skål. Tillsätt olivolja, ketjap manis, soja, rosmarin, timjan och salvia samt salt och peppar. Lägg i köttet och arbeta in marinaden. Låt stå i kylen övertäckt tills du ska grilla eller steka det.
  2. Bulgursallad: koka bulgur enligt paket.
  3. Skala och dela löken. Hacka löken.
  4. Skölj och skär paprika i tärningar. Skölj och skär zucchini i tärningar.
  5. Fräs lök och paprika i olivolja i en stor panna med höga kanter några minuter.
  6. Lägg i zucchini och fräs någon minut till.
  7. Blanda i den kokta bulguren, salta och peppra och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skala gurkan och skär på längden och ta ur kärnhuset. Skär i tunna stavar. Blanda med yoghurten.
  9. Smaka av gurksåsen med salt och peppar.
  10. Grilla fläskkarrén eller stek den i ex. en grillpanna några minuter på varje sida tills den är genomstekt och har fin färg. Sänk gärna värmen på slutet och låt fläskkarrén steka klart och sedan vila några minuter under lite folie.
  11. Servera fläskkarrén med bulgursalladen samt gurksåsen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Svart Fredag i köket

Fynda köksgrejer på Black Friday rean 2017. Var är det rea, på vad och vad ska man tänka på? Mitt tips är att titta efter lite dyrare köksgrejer som du kanske tänkt köpa ett tag eller julklappar. På Black fredag reas numer det mesta - allt från knivar till köksmaskiner. Och kanske dags att slå till på en Sous Vide cirkulator för dig som längtat efter det. 

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer