Grillad fläskkarré med bulgursallad och gurkyoghurt
Grillad fläskkarré med bulgursallad med paprika och zucchini samt en gurkyoghurt som sås.
Du kan grilla på utegrill eller steka fläskkarrén ex. i en grillpanna.
Tillagning
- Skala och pressa vitlöken i en stor skål. Tillsätt olivolja, ketjap manis, soja, rosmarin, timjan och salvia samt salt och peppar. Lägg i köttet och arbeta in marinaden. Låt stå i kylen övertäckt tills du ska grilla eller steka det.
- Bulgursallad: koka bulgur enligt paket.
- Skala och dela löken. Hacka löken.
- Skölj och skär paprika i tärningar. Skölj och skär zucchini i tärningar.
- Fräs lök och paprika i olivolja i en stor panna med höga kanter några minuter.
- Lägg i zucchini och fräs någon minut till.
- Blanda i den kokta bulguren, salta och peppra och rör om. Smaka av med salt och peppar.
- Skala gurkan och skär på längden och ta ur kärnhuset. Skär i tunna stavar. Blanda med yoghurten.
- Smaka av gurksåsen med salt och peppar.
- Grilla fläskkarrén eller stek den i ex. en grillpanna några minuter på varje sida tills den är genomstekt och har fin färg. Sänk gärna värmen på slutet och låt fläskkarrén steka klart och sedan vila några minuter under lite folie.
- Servera fläskkarrén med bulgursalladen samt gurksåsen.
Serveringsförslag
Servera gärna med en grönsallad till eller mer kokta eller grillade grönsaker.
Varianter
- Det blir också gott med lammkarré eller kycklingfilé.
- För vegetarisk variant kan du grilla eller steka halloumiost eller grillost istället för kött.
- Gillar du vitlök kan du pressa i någon klyfta i yoghurtsåsen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal