Grillad fläskkarré med bulgursallad och gurkyoghurt

Introduktion och förberedelse

Grillad fläskkarré med bulgursallad och gurkyoghurt. Du kan grilla eller steka fläskkarrén ex. i en grillpanna. Det blir också gott med lammkarré eller kycklingfilé. Bulgursalladen är med paprika och zucchini.

Servera gärna med en grönsallad till också eller mer kokta grönsaker.

För vegetarisk variant kan du grilla eller steka halloumiost istället för kött.

Gillar du vitlök kan du pressa i någon klyfta i yoghurtsåsen.

4 portioner grillad fläskkarré med bulgursallad och gurkyoghurt

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk ketjap manis soja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm torkad rosmarin
  • 1 krm torkad timjan
  • 1 krm torkad salvia
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Bulgursallad: 2 dl okokt bulgur
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 grön paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 300 gram zucchini
  • 4 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Gurkyoghurt: 3 dl turkisk matyoghurt
  • 20 cm gurka

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en stor skål. Tillsätt olivolja, ketjap manis, soja, rosmarin, timjan och salvia samt salt och peppar. Lägg i köttet och arbeta in marinaden. Låt stå i kylen övertäckt tills du ska grilla eller steka det.
  2. Bulgursallad: koka bulgur enligt paket.
  3. Skala och dela löken. Hacka löken.
  4. Skölj och skär paprika i tärningar. Skölj och skär zucchini i tärningar.
  5. Fräs lök och paprika i olivolja i en stor panna med höga kanter några minuter.
  6. Lägg i zucchini och fräs någon minut till.
  7. Blanda i den kokta bulguren, salta och peppra och rör om. Smaka av med salt och peppar.
  8. Skala gurkan och skär på längden och ta ur kärnhuset. Skär i tunna stavar. Blanda med yoghurten.
  9. Smaka av gurksåsen med salt och peppar.
  10. Grilla fläskkarrén eller stek den i ex. en grillpanna några minuter på varje sida tills den är genomstekt och har fin färg. Sänk gärna värmen på slutet och låt fläskkarrén steka klart och sedan vila några minuter under lite folie.
  11. Servera fläskkarrén med bulgursalladen samt gurksåsen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 355 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.