Grillad marinerad fläskkarré

Introduktion och förberedelse

Grillad marinerad fläskkarré med vitlök, ingefära, soja och honung.

En enkel och god marinad när du vill grilla fläskkarré.

Serveringsförslag

Förslag på tillbehör är som jag hade på bilden med grillad paprika och grilltomat, klyftpotatis samt kall och enkel yoghurtsås med lime- och vitlök.

Varianter

  • Fläskkarrén kan bytas mot pluma, fläskfilé, fläskytterfilé, kotlettrad eller kycklingfilé.
  • Fläskkarrén kan också stekas i grillpanna eller grillas i bitar på spett.

4 portioner grillad marinerad fläskkarré

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 2 msk olivolja eller annan matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk ljus japansk soja eller 1 tsk kinesisk
  • 1 tsk honung (valfritt)
  • 1 msk rödvinsvinäger (valfritt)
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 800 gram potatis av fast sort
  • 3 msk olivolja eller matolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vit- eller svartpeppar
  • 4 tomater
  • 1 röd eller gul paprika
  • 3 dl matyoghurt
  • 1 msk limesaft
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda marinaden: skala och pressa vitlök. Skala och finriv eller hacka ingefäran. Blanda i en skål med soja, honung, vinäger samt salt och svartpeppar. Lägg i köttet och arbeta in marinaden. Låt marinera medan du förbereder resten. Karrén kan också marineras längre övertäckt i kylen.
  3. Skala ev. potatisen och klyfta den. Skölj och skär paprikan i stora bitar.
  4. Blanda potatis och paprika med olivolja, salt och peppar i en ugnsform och stek den i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Vänd ev. efter halva tiden.
  5. Dela tomaterna i halvor. Lägg i en liten ugnsform med lite olivolja. Ugnstek i 20 minuter under potatisen.
  6. Värm grillen under tiden.
  7. Blanda såsen av matyoghurt, limesaft, pressa vitlök, salt och olivolja i en skål.
  8. Grilla fläskkarrén på båda sidor i ca 4 minuter vardera sida tills köttet är genomstekt men ej brännt. Skär ett snitt i en köttbit och se så att köttet är genomstekt. Låt gärna köttet vila någon minut innan servering.
  9. Servera fläskkarrén med klyftpotatisen, paprikan, tomaterna och såsen.
E-mail
Medel: 3.4 (32 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 210 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-05-18