Grillspett med sojamarinerad fläskkarre

Grillspett med sojamarinerad fläskkarré. Enkla och supergoda spett.

Blanda bitar av fläskkarré med söt god soja Ketjap Manis från Indonesien och låt marinera några minuter innan du grillar eller steker spetten.

Grillspetten kan serveras med valfria tillbehör. Ett förslag är med vit bönsås, kokt färskpotatis eller delikatesspotatis och lite grönsallad. Jag har även fler tips på såser och tillbehör.

Passar till buffe - här recept till 10 personer som också kan halveras till 5 portioner.

10 portioner grillspett med sojamarinad

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré utan ben
  • 5 msk koloritsoja
  • 1 dl söt soja (ketjap manis)
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Skär karrébiten i skivor och dela dem sedan i lagom bitar att trä på spett.
  2. Lägg i att marinera i sojan, helst någon timme. Trä på spett.
  3. Sätt ugn på 175 grader och genomstek spetten på ett galler över en ugnsform i cirka 30 minuter. Vänd runt dem efter halva tiden.
  4. Du kan också grilla spetten på utegrill ca 10 minuter runt om och sedan ytterligare några minuter på lägre värme.
  5. Servera grillspetten varma eller låt dem kallna eller värm upp innan servering.
E-mail
Medel: 4.3 (6 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-06-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept