Grillspett med sojamarinerad fläskkarré

Introduktion och förberedelse

Grillspett med sojamarinerad fläskkarré. Enkla och supergoda spett.

Blanda bitar av fläskkarré med söt god soja Ketjap Manis från Indonesien och låt marinera några minuter innan du grillar eller steker spetten.

Serveringsförslag

5 portioner grillspett med sojamarinad

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 500 gram fläskkarré utan ben
  • 2 msk koloritsoja
  • 1/2 dl söt soja ketjap manis
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skär karrébiten i skivor och dela dem sedan i lagom bitar att trä på spett.
  2. Lägg i att marinera i sojan, helst någon timme. Trä på spett.
  3. I UGN: Sätt ugn på 175 grader varmljuft och genomstek spetten på ett galler över en ugnsform i cirka 30 minuter. Vänd runt dem efter halva tiden.
  4. PÅ UTEGRILL: Du kan också grilla spetten på utegrill ca 10 minuter runt om och sedan ytterligare några minuter på lägre värme.
  5. Servera grillspetten varma eller låt dem kallna eller värm upp innan servering.
E-mail
Medel: 4.1 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 448 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-20