Grillspett med sojamarinerad fläskkarre

Introduktion och förberedelse för tillagning

Grillspett med sojamarinerad fläskkarré. Enkla och supergoda spett.

Blanda bitar av fläskkarré med söt god soja Ketjap Manis från Indonesien och låt marinera några minuter innan du grillar eller steker spetten.

Grillspetten kan serveras med valfria tillbehör. Ett förslag är med vit bönsås, kokt färskpotatis eller delikatesspotatis och lite grönsallad. Jag har även fler tips på såser och tillbehör.

Passar till buffe - här recept till 10 personer som också kan halveras till 5 portioner.

10 portioner grillspett med sojamarinad

  • Förberedelse: 1 tim
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré utan ben
  • 5 msk koloritsoja
  • 1 dl söt soja (ketjap manis)
  • Salt och svartpeppar

Tillagning

  1. Skär karrébiten i skivor och dela dem sedan i lagom bitar att trä på spett.
  2. Lägg i att marinera i sojan, helst någon timme. Trä på spett.
  3. Sätt ugn på 175 grader och genomstek spetten på ett galler över en ugnsform i cirka 30 minuter. Vänd runt dem efter halva tiden.
  4. Du kan också grilla spetten på utegrill ca 10 minuter runt om och sedan ytterligare några minuter på lägre värme.
  5. Servera grillspetten varma eller låt dem kallna eller värm upp innan servering.
E-mail
Medel: 4.3 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 448 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-01

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.