Grillad fläskkarré med rostad potatis

Introduktion och förberedelse

Grillad fläskkarré med rostad potatis, grönsallad och kall sås av crème fraiche och sweet chili.

Gott och enkelt med rosmarin-marinerad fläskkarré som blir saftig och god på grillen.

Har du tid så kan du lägga fläskkarrén i marinad i kylen över natten eller några timmar. Den går också att laga direkt.

Köp svenskt griskött och gärna ekologiskt uppfödd gris.

Serveringsförslag

  • Här har jag kokt potatisen hel med skal först och sedan rostat dem på grillen till servering. Räkna tre medelstora potatisar av fast sort ex. färskpotatis per portion.
  • Här har jag valt en enkel kall sås av gräddfil, crème fraiche och sweet chilisås.

Varianter

  • Man kan också rosta potatisen i halvor med lite matolja och salt i ugnen på 225 grader i 25 minuter.
  • Istället för torkade kryddor kan du ta färska kryddor och grovhacka dem.
  • Du kan välja annan sås ex. blanda med pressad vitlök, riven ingefära, curry, ajvar, pesto, hackade sardeller och citronsaft med mera. Eller färdigt smaksatt sås till.
  • Fläskkarrén kan också grillas/stekas i grillpanna eller stekpanna på spisen.

Grillad fläskkarré med grillade små hela potatisar och tillbehör på tallrik.
Marinerad och grillad fläskkarré med grillade små hela potatisar. Jag hade en kall sås av crème fraiche blandat med sweet chili till samt en finbladig blandad grönsallad med zucchini och cocktailtomater till.

4 portioner grillad fläskkarre

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar fläskkarré
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 krm torkad salvia
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 gram potatis, fast sort
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Tillbehör: 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 65 gram grönsalladmix
  • 0,5 zucchini
  • 8 cocktailtomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Blanda en marinad till fläskkarrén av rosmarin, timjan, salvia, rapsolja, kinesisk soja, ketjap manis och svartpeppar.
  2. Vänd runt köttet och låt marinera medan du lagar resten.
  3. Skrubba potatis och behåll skalet på.
  4. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna.
  5. Tänd grillen under tiden potatisen kokar.
  6. Blanda såsen av gräddfil, crème fraiche, sweet chilisås och salt.
  7. Skölj sallad och lägg i en skål. Skölj och dela tomater. Skala och skär zucchini i halvmånar. Blanda med salladen samt olivolja, vinäger och lite salt.
  8. Vänd de hela potatisarna i lite olivolja, salt och svartpeppar.
  9. Grilla fläskkarrébitarna ca 5 minuter på varje sida tills de fått färg och är genomstekta.
  10. Grilla (rosta) de hela potatisarna så att de får färg och blir varma.
  11. Servera fläskkarrén med den rostade potatisen, såsen och salladen.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 501 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-04-27

Liknande recept: