Grillad fläskkarré med rostad potatis
Grillad fläskkarré med rostad potatis, grönsallad och kall sås av crème fraiche och sweet chili.
Gott och enkelt med rosmarin-marinerad fläskkarré som blir saftig och god på grillen.
Har du tid så kan du lägga fläskkarrén i marinad i kylen över natten eller några timmar. Den går också att laga direkt.
Köp svenskt griskött och gärna ekologiskt uppfödd gris.
Tillagning
- Blanda en marinad till fläskkarrén av rosmarin, timjan, salvia, rapsolja, kinesisk soja, ketjap manis och svartpeppar.
- Vänd runt köttet och låt marinera medan du lagar resten.
- Skrubba potatis och behåll skalet på.
- Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna.
- Tänd grillen under tiden potatisen kokar.
- Blanda såsen av gräddfil, crème fraiche, sweet chilisås och salt.
- Skölj sallad och lägg i en skål. Skölj och dela tomater. Skala och skär zucchini i halvmånar. Blanda med salladen samt olivolja, vinäger och lite salt.
- Vänd de hela potatisarna i lite olivolja, salt och svartpeppar.
- Grilla fläskkarrébitarna ca 5 minuter på varje sida tills de fått färg och är genomstekta.
- Grilla (rosta) de hela potatisarna så att de får färg och blir varma.
- Servera fläskkarrén med den rostade potatisen, såsen och salladen.
Serveringsförslag
- Här har jag kokt potatisen hel med skal först och sedan rostat dem på grillen till servering. Räkna tre medelstora potatisar av fast sort ex. färskpotatis per portion.
- Här har jag valt en enkel kall sås av gräddfil, crème fraiche och sweet chilisås.
Varianter
- Man kan också rosta potatisen i halvor med lite matolja och salt i ugnen på 225 grader i 25 minuter.
- Istället för torkade kryddor kan du ta färska kryddor och grovhacka dem.
- Du kan välja annan sås ex. blanda med pressad vitlök, riven ingefära, curry, ajvar, pesto, hackade sardeller och citronsaft med mera. Eller färdigt smaksatt sås till.
- Fläskkarrén kan också grillas/stekas i grillpanna eller stekpanna på spisen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 501 kcal