Grillad fläskkarre med rostad potatis

Grillad fläskkarré med rostad potatis, grönsallad och kall sås. Gott och enkelt på grillen med marinerad fläskkarré.
Här har jag kokt potatisen hel med skal först och sedan rostat den på grillen. Man kan också rosta potatisen i halvor med lite matolja och salt i ugnen på 225 grader i 25 minuter.
Istället för torkade kryddor kan du ta färska kryddor och grovhacka dem.
Räkna tre medelstora potatisar av fast sort ex. färskpotatis per portion.
Här har jag valt en enkel kall sås av gräddfil, creme fraiche och sweet chilisås. Du kan välja annan sås ex. blanda med pressad vitlök, riven ingefära, curry, ajvar, pesto, hackade sardeller och citronsaft med mera. Eller färdigt smaksatt sås till.
Fläskkarrén kan också grillas i grillpanna på spisen.
Har du tid så kan du lägga fläskkarrén i marinad i kylen över natten eller några timmar.

4 portioner grillad fläskkarre

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar fläskkarré
  • 2 krm torkad rosmarin
  • 2 krm torkad timjan
  • 2 krm torkad salvia
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • 800 gram potatis, fast sort
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • Tillbehör: 1 dl gräddfil
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl sweet chilisås
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 krm salt
  • 65 gram grönsalladmix
  • 0,5 zucchini
  • 8 cocktailtomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk olivolja

Tillagning

  1. Blanda en marinad till fläskkarrén av rosmarin, timjan, salvia, rapsolja, kinesisk soja, ketjap manis och svartpeppar.
  2. Vänd runt köttet och låt marinera medan du lagar resten.
  3. Skrubba potatis och behåll skalet på.
  4. Koka potatisen mjuk i ca 20 minuter. Häll av och låt svalna.
  5. Tänd grillen under tiden potatisen kokar.
  6. Blanda såsen av gräddfil, crème fraiche, sweet chilisås och salt.
  7. Skölj sallad och lägg i en skål. Skölj och dela tomater. Skala och skär zucchini i halvmånar. Blanda med salladen samt olivolja, vinäger och lite salt.
  8. Vänd de hela potatisarna i lite olivolja, salt och svartpeppar.
  9. Grilla fläskkarrébitarna ca 5 minuter på varje sida tills de fått färg och är genomstekta.
  10. Grilla (rosta) de hela potatisarna så att de får färg och blir varma.
  11. Servera fläskkarrén med den rostade potatisen, såsen och salladen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer