Grillspett med fläskkarré

Grillspett med fläskkarré marinerade i soja, honung, olja, spiskummin och vitlök.

Servera med valfria tillbehör. Gott till fläskkarréspett är någon sås tzatziki, gorgonzolasås, bearnaisesås, yoghurt med tandoori med flera; vidare klyftpotatis, couscoussallad, pommes frites, potatissallad.

Servera gärna en blandad grönsallad och ev. en tomatsallad till.

4 portioner grillspett med fläskkarré

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram skivad fläskkarré utan ben
  • 4 grillspett av trä eller metall
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 msk ljus japansk soja eller 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk rapsolja eller valfri olja
  • 1 tsk mald spiskummin

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt.
  2. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  3. Skär fläskkarrén i ca 1,5 cm breda remsor och lägg med vitlöken, honung, soja, olja och spiskummin.
  4. Blanda runt och arbeta in marinaden. Hit kan du förbereda och ha köttet att marinera övertäckt i kylen. Gärna minst 30 minuter som det tar att få bra glöd på grillen.
  5. Tänd grillen.
  6. Trä upp och fördela remsorna med fläskkarrén på spetten.
  7. Grilla fläskkarréspetten runt om så att de får färg i ca 7-8 minuter. Lägg gärna på lock sista tiden eller sänk värmen genom att lägga dem lite vid sidan av grillen. Kontrollera att de är genomstekta genom att skära ett snitt i köttet och se så att det ej är rosa inuti.
  8. Lägg upp spetten på fat och servera med valfria tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-29

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept

Lamm på flera vis

Supergoda recept och allt du behöver veta för att laga lamm till middag och fest. Vad sägs om helgmiddag och mys med en god doftande vitlöksspäckad lammstek serverad med en reducerad rödvinssås, timjan och krämig fransk potatisgratäng. Lägg till ett fylligt rödvin som fransk Syrah

Läs mer