Grillspett med fläskkarré
Introduktion och förberedelse
Grillspett med fläskkarré marinerade i soja, honung, olja, spiskummin och vitlök.
Servera med valfria tillbehör. Gott till fläskkarréspett är någon sås tzatziki, gorgonzolasås, bearnaisesås, yoghurt med tandoori med flera; vidare klyftpotatis, couscoussallad, pommes frites, potatissallad.
Servera gärna en blandad grönsallad och ev. en tomatsallad till.
Tillagning
- Lägg träspett i blöt.
- Skala och pressa vitlöken i en skål.
- Skär fläskkarrén i ca 1,5 cm breda remsor och lägg med vitlöken, honung, soja, olja och spiskummin.
- Blanda runt och arbeta in marinaden. Hit kan du förbereda och ha köttet att marinera övertäckt i kylen. Gärna minst 30 minuter som det tar att få bra glöd på grillen.
- Tänd grillen.
- Trä upp och fördela remsorna med fläskkarrén på spetten.
- Grilla fläskkarréspetten runt om så att de får färg i ca 7-8 minuter. Lägg gärna på lock sista tiden eller sänk värmen genom att lägga dem lite vid sidan av grillen. Kontrollera att de är genomstekta genom att skära ett snitt i köttet och se så att det ej är rosa inuti.
- Lägg upp spetten på fat och servera med valfria tillbehör.
Uppskattat näringsvärde per portion: 448 kcal