Grillspett med fläskkarré

Grillspett med fläskkarré marinerade i soja, honung, olja, spiskummin och vitlök.

4 portioner grillspett med fläskkarré

  • Förberedelse: 35 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 500 gram skivad fläskkarré utan ben
  • 4 grillspett av trä eller metall
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk honung
  • 2 msk ljus japansk soja eller 2 tsk kinesisk soja
  • 1 msk rapsolja eller valfri olja
  • 1 tsk mald spiskummin

Tillagning

  1. Lägg träspett i blöt.
  2. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  3. Skär fläskkarrén i ca 1,5 cm breda remsor och lägg med vitlöken, honung, soja, olja och spiskummin.
  4. Blanda runt och arbeta in marinaden. Hit kan du förbereda och ha köttet att marinera övertäckt i kylen. Gärna minst 30 minuter som det tar att få bra glöd på grillen.
  5. Tänd grillen.
  6. Trä upp och fördela remsorna med fläskkarrén på spetten.
  7. Grilla fläskkarréspetten runt om så att de får färg i ca 7-8 minuter. Lägg gärna på lock sista tiden eller sänk värmen genom att lägga dem lite vid sidan av grillen. Kontrollera att de är genomstekta genom att skära ett snitt i köttet och se så att det ej är rosa inuti.
  8. Lägg upp spetten på fat och servera med valfria tillbehör.

Serveringsförslag

Servera med valfria tillbehör - några förslag som passar är:

E-mail
Medel: 4.1 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 448 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-13

Tillbehör och liknande: