Fläskkarré i ugn
Fläskkarré i ugn med ingefära, vitlök och chili som ger god smak åt fläskköttet.
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.
- Skala och grovhacka vitlöken samt den färska ingefäran. Dela kärna ur och finhacka färsk chili om du använder det.
- Skär små hål in i fläskkarrén och stoppa in vitlöksbitar och ingefärsbitar.
- Salta och peppra köttet samt gnid in med chilin.
- Värm en stekpanna med olivolja och bryn fläskkarrén på någon minut på varje sida.
- Lägg köttet i en ugnsform eller använd en ugnsfast stekpanna.
- Sätt in fläskkarrén i nedre delen av ugnen. Gärna med en stektermometer i mitten av köttet.
- Stek karrén i 30 minuter på 200 grader och sänk sedan till 175 grader och stek ytterligare 1-1,5 timmar. Innertemperaturen ska visa mellan 80-85 grader.
- Ta ut fläskkarrén och låt det vila ca 10 minuter innan du skär upp det i ca 0,5 cm tunna skivor med en vass kniv. Skär helst upp det mot köttfibrerna. Lägg upp på fat.
- Finhacka persilja och garnera fläskkarrén.
Serveringsförslag
- Helstekt karré blir mycket gott att servera skivad till samma tillbehör som denna plommonspäckade fläskkarré med kokt potatis, gräddsås, saltgurka, kokta grönsaker.
- Ett annat förslag är med potatismos, purjolöksgratäng, inlagd gurka och marinerade morötter - se bild.
Varianter
- Du kan späcka fläskkarrén med ca 10 plommon om du önskar och får då plommonspäckad fläskkarré.
- Vitlök och chili kan uteslutas om man vill det.
Uppskattat näringsvärde per portion: 448 kcal