Grillad fläskkarré med tzatziki
Introduktion och förberedelse
Grillad fläskkarré med tzatziki och grillade grönsaker.
Serveringsförslag
Marinerad fläskkarré som grillas med rödlök och zucchini och serveras med kokt färskpotatis eller delikatesspotatis samt tzatziki - en kall vitlöksyoghurt med riven gurka.
Varianter
- Du kan såklart välja andra tillbehör och kalla såser till den grillade fläskkarrén efter smak och tillgång.
- Paprika, primörer, grönsaker eller grönsaksspett är några förslag på goda saker att grilla samtidigt som köttet.

Tillagning
- Blanda marinaden i en bunke. Rör ihop olivolja, sesamfrön, ingefära, soja, salt, vitpeppar, rosmarin, timjan och pressa i en klyfta vitlök. Spara undan halva marinaden i en annan bunke.
- Vänd runt fläskkarrén i marinad i en bunke och låt gärna stå övertäckt i kylen någon timme. Det går såklart bra att grilla direkt med. Arbeta då gärna in marinaden någon minut för hand.
- Värm grillen. Börja koka potatis. Borsta och koka i 20 min.
- Skölj och skiva zucchinin. Lägg i en bunke med resterande marinad och vänd runt.
- Skala och klyfta löken i stora klyftor och trä på små spett. Eller grilla rödlöken i halvor. Du kan förkoka lökhalvorna i en skål i mikron i någon minut innan grillningen om du grillar dem i halvor.
- Blanda tzatzikin genom att riva gurkan grovt och lägg i en skål. Tillsätt matyoghurt, pressad vitlök, salt och vitpeppar.
- Grilla fläskkarréskivorna ca 2 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt och köttsaft sipprar upp på ytan. Akta så de inte bränns. Sänk värmen om låt grilla några minuter tills de är genomstekta.
- Grilla zucchinin 2-3 minuter på varje sida så att de får färg.
- Grilla rödlöken på spett eller som halvor.
- Servera fläskkarrén med grillad zucchini, rödlök, tzatziki och kokt potatis.
Uppskattat näringsvärde per portion: 716 kcal