Grillad fläskkarré med tzatziki
Grillad fläskkarré med tzatziki och grillade grönsaker.
Tillagning
- Blanda marinaden i en bunke. Rör ihop olivolja, sesamfrön, ingefära, soja, salt, vitpeppar, rosmarin, timjan och pressa i en klyfta vitlök. Spara undan halva marinaden i en annan bunke.
- Vänd runt fläskkarrén i marinad i en bunke och låt gärna stå övertäckt i kylen någon timme. Det går såklart bra att grilla direkt med. Arbeta då gärna in marinaden någon minut för hand.
- Värm grillen. Börja koka potatis. Borsta och koka i 20 min.
- Skölj och skiva zucchinin. Lägg i en bunke med resterande marinad och vänd runt.
- Skala och klyfta löken i stora klyftor och trä på små spett. Eller grilla rödlöken i halvor. Du kan förkoka lökhalvorna i en skål i mikron i någon minut innan grillningen om du grillar dem i halvor.
- Blanda tzatzikin genom att riva gurkan grovt och lägg i en skål. Tillsätt matyoghurt, pressad vitlök, salt och vitpeppar.
- Grilla fläskkarréskivorna ca 2 minuter på varje sida tills köttet är genomstekt och köttsaft sipprar upp på ytan. Akta så de inte bränns. Sänk värmen om låt grilla några minuter tills de är genomstekta.
- Grilla zucchinin 2-3 minuter på varje sida så att de får färg.
- Grilla rödlöken på spett eller som halvor.
- Servera fläskkarrén med grillad zucchini, rödlök, tzatziki och kokt potatis.
Serveringsförslag
Marinerad fläskkarré som grillas med rödlök och zucchini och serveras med kokt färskpotatis eller delikatesspotatis samt tzatziki - en kall vitlöksyoghurt med riven gurka.
Varianter
- Du kan såklart välja andra tillbehör och kalla såser till den grillade fläskkarrén efter smak och tillgång.
- Paprika, primörer, grönsaker eller grönsaksspett är några förslag på goda saker att grilla samtidigt som köttet.
Uppskattat näringsvärde per portion: 716 kcal