Rödbetssallad med dill, rödlök och kapris

Rödbetssallad med dill, rödlök, kapris samt olivolja (utan majonnäs) är ett gott tillbehör på buffé, till fisk, smörgåsbord, sill, stekt inlagd sill mm.
En rödbetssallad utan majonnäs som är nyttig, god och kan förberedas och förvaras i kylen.
Istället för dill kan du ta bladpersilja om du ex. vill servera rödbetssalladen till annat än fisk. Eller ta både och.
Receptet går utmärkt att dubblera om du ex. har många rödbetor eller lagar till fler. Förvara sedan i kylen.

4 portioner rödbetssallad med dill

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 6 rödbetor, färska eller inlagda
  • 2 msk dill, finhackad
  • 0,5 dl kapris
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 msk ättika (eller vinäger eller citron)
  • 2 msk olivolja eller skirat smör

Tillagning

  1. Med färska rödbetor: Koka rödbetorna hela med skal och fäste i en kastrull i ca 40 minuter.
  2. Häll av rödbetorna och skölj dem kalla. Lägg dem i kastrullen med kallt vatten och skala dem för hand genom att gnida bort skalet.
  3. Lägg upp dem på en skärbräda och skär bort blomfäste samt fula delar.
  4. Tärna rödbetorna i ca 0,5 cm stora tärningar och lägg i en skål och tillsätt en msk ättika.
  5. Med inlagda rödbetor: Häll av lagen från de inlagda rödbetorna och tärna rödbetorna eller hacka dem till ca 0,5 cm tärningar. Lägg i en skål. Du behöver ej tillsätta ättika.
  6. Hacka dill, kapris och rödlök.
  7. Blanda hackad dill, kapris och rödlök med rödbetorna. Tillsätt olivolja eller skirat smör. Smaka ev. av med lite salt (kaprisen är dock salt).
  8. Rödbetssalladen är klar att servera. Hit kan du förbereda och ha rödbetssalladen i kylen tills det är dags att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Frisk sufflé med passionsfrukt och fruktsallad

Här är det enkla receptet. Detta är en annons från Kenwood. 

Läs mer

Sponsrat

Mustiga och lättlagade soppor

Soppor blir lätta luncher, förrätter eller middagar. Servera gärna ett gott bröd till. Bjud dina vänner - för sopprecept kan man lätt dubbla. Eller fixa lunchlådan till jobbet. 

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Laga smarrigaste Stroganoffen

Korv Stroganoff med falukorv är mångas favorit. För dig som tröttnat på falukorven finns det fler varianter av Stroganoff - med biff, hetare korv, vegetarisk samt med mer grönsaker.

Läs mer