Grönsallad med äpple

Grönsallad med äpple och rödlök. En god sallad helt enkelt. Välj gärna svenska ekologiska äpplen. Några goda förslag på äpplen är Ingrid Marie eller Aroma.
Äpplen och rödlök passar mycket bra ihop i sallad.
Blandar du rödlöken med salt någon minut så blir rödlöken lite mjukare samt mildare i smaken.

6-8 portioner grönsallad med äpple

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 150 gram blandad grönsallad (en stor påse)
  • 3 stora äpplen
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skala och strimla rödlöken. Lägg den i en salladsskål, strö över saltet och blanda runt.
  2. Skölj äpplen och skiva dem fint. Tips är att använda en mandolin men det går också bra med en vass kniv.
  3. Lägg äpplena i salladsskålen. Tillsätt vinäger och olivolja samt vänd runt försiktigt.
  4. Skölj salladen.
  5. Blanda runt salladen försiktigt med äpplena och löken.
  6. Salladen med äpple är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Svamprecept från kocken

Vet du inte vad du ska göra med svampskörden eller är du bara sådär grymt sugen på en kantarellmacka? Här hittar du en massa tips på hur du fixar svampen i köket från Receptfavoriters kock Henrik Mattsson. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer