Grönsallad med äpple
Grönsallad med äpple och rödlök. En god sallad helt enkelt. Äpplen och rödlök passar mycket bra ihop i sallad. Här med lite fin olivolja och vinäger.
Tillagning
- Skala och strimla rödlöken. Lägg den i en salladsskål, strö över saltet och blanda runt.
- Skölj äpplen och skiva dem fint. Tips är att använda en mandolin men det går också bra med en vass kniv.
- Lägg äpplena i salladsskålen. Tillsätt vinäger och olivolja samt vänd runt försiktigt.
- Skölj salladen.
- Blanda runt salladen försiktigt med äpplena och löken.
- Salladen med äpple är klar att serveras.
Tips
- Välj gärna svenska ekologiska äpplen. Några goda förslag på äpplen är Ingrid Marie eller Aroma.
- Blandar du rödlöken med salt någon minut så blir rödlöken lite mjukare samt mildare i smaken.
Uppskattat näringsvärde per portion: 59 kcal