Grönsallad med äpple
Introduktion och förberedelse
Grönsallad med äpple och rödlök. En god sallad helt enkelt. Äpplen och rödlök passar mycket bra ihop i sallad. Här med lite fin olivolja och vinäger.
Välj gärna svenska ekologiska äpplen. Några goda förslag på äpplen är Ingrid Marie eller Aroma.
Blandar du rödlöken med salt någon minut så blir rödlöken lite mjukare samt mildare i smaken.
Tillagning
- Skala och strimla rödlöken. Lägg den i en salladsskål, strö över saltet och blanda runt.
- Skölj äpplen och skiva dem fint. Tips är att använda en mandolin men det går också bra med en vass kniv.
- Lägg äpplena i salladsskålen. Tillsätt vinäger och olivolja samt vänd runt försiktigt.
- Skölj salladen.
- Blanda runt salladen försiktigt med äpplena och löken.
- Salladen med äpple är klar att serveras.
Uppskattat näringsvärde per portion: 59 kcal