Grönsallad med äpple

Grönsallad med äpple och rödlök. En god sallad helt enkelt. Äpplen och rödlök passar mycket bra ihop i sallad. Här med lite fin olivolja och vinäger.

Välj gärna svenska ekologiska äpplen. Några goda förslag på äpplen är Ingrid Marie eller Aroma.

Blandar du rödlöken med salt någon minut så blir rödlöken lite mjukare samt mildare i smaken.

6-8 portioner grönsallad med äpple

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 150 gram blandad grönsallad (en stor påse)
  • 3 stora äpplen
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skala och strimla rödlöken. Lägg den i en salladsskål, strö över saltet och blanda runt.
  2. Skölj äpplen och skiva dem fint. Tips är att använda en mandolin men det går också bra med en vass kniv.
  3. Lägg äpplena i salladsskålen. Tillsätt vinäger och olivolja samt vänd runt försiktigt.
  4. Skölj salladen.
  5. Blanda runt salladen försiktigt med äpplena och löken.
  6. Salladen med äpple är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-23

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.