Grönsallad med äpple

Introduktion och förberedelse

Grönsallad med äpple och rödlök. En god sallad helt enkelt. Äpplen och rödlök passar mycket bra ihop i sallad. Här med lite fin olivolja och vinäger.

Välj gärna svenska ekologiska äpplen. Några goda förslag på äpplen är Ingrid Marie eller Aroma.

Blandar du rödlöken med salt någon minut så blir rödlöken lite mjukare samt mildare i smaken.

6-8 portioner grönsallad med äpple

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 150 gram blandad grönsallad (en stor påse)
  • 3 stora äpplen
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Skala och strimla rödlöken. Lägg den i en salladsskål, strö över saltet och blanda runt.
  2. Skölj äpplen och skiva dem fint. Tips är att använda en mandolin men det går också bra med en vass kniv.
  3. Lägg äpplena i salladsskålen. Tillsätt vinäger och olivolja samt vänd runt försiktigt.
  4. Skölj salladen.
  5. Blanda runt salladen försiktigt med äpplena och löken.
  6. Salladen med äpple är klar att serveras.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-23

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.