Lökrelish

Introduktion och förberedelse

En relish är en slags röra eller sås likt en salsa - här med lök, senapsfrön, tomat och chili.

God istället för ketchup till hamburgare, korv, grillat, tex mex med mera.

4 portioner lökrelish

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 stor gul lök eller två små
  • 3 msk matolja som ex. solros eller majsolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk senapsfrön, svarta eller gula
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm chilipeppar (från kryddburk)
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Fräs löken i olja några minuter utan att den tar färg.
  3. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
  4. Tillsätt vatten, senapsfrön, sirap, vinäger, chilipeppar, chiliflakes och salt.
  5. Koka lökrelishen i 5 minuter eller gärna längre. Smaka av med chili, vinäger och salt.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.