Lökrelish

En relish är en slags röra eller sås likt en salsa - här med lök, senapsfrön, tomat och chili. God istället för ketchup till hamburgare, korv, grillat, tex mex med mera.

4 portioner lökrelish

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 stor gul lök eller två små
  • 3 msk matolja som ex. solros eller majsolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk senapsfrön, svarta eller gula
  • 1 dl vatten
  • 2 msk socker
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm chilipeppar (från kryddburk)
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 krm salt

Tillagning

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Fräs löken i olja några minuter utan att den tar färg.
  3. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
  4. Tillsätt vatten, senapsfrön, sirap, vinäger, chilipeppar, chiliflakes och salt.
  5. Koka lökrelishen i 5 minuter eller gärna längre. Smaka av med chili, vinäger och salt.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat