Quinoa och linssallad
Quinoa och linssallad med kokt quinoamix Tricolore av röd, vit och svart quinoa samt kokta svarta Belugalinser och gröna linser smaksatta med lite olivolja, rödvinsvinäger, rödlök och honung.
Gott och nyttigt som tillbehör till det mesta.
Tillagning
- Mät upp linser svarta och gröna tillsammans i en kastrull med 4 dl vatten och 1/2 tsk salt. Koka upp med lock och koka på låg värme 15-20 minuter.
- Mät upp quinoa i en kastrull med 2 dl vatten och 1 krm salt. Koka upp med lock och koka på låg värme 10 minuter. Ta av från värmen och låt stå i 5 minuter.
- Skala och hacka rödlök fint. Blanda med vinäger, olja, honung och salt i en skål stor nog att rymma linser och quinoa.
- Blanda i kokta linser och kokt quinoa och rör runt. Smaka av med ev. mer salt, vinäger och honung.
- Klart att servera. Kan också garneras med ex. klippt krasse, ärtskott eller hackad bladpersilja och läggas upp på fat om man vill.
Uppskattat näringsvärde per portion: 302 kcal