Quinoa och linssallad

Introduktion och förberedelse

Quinoa och linssallad med kokt quinoamix Tricolore av röd, vit och svart quinoa samt kokta svarta Belugalinser och gröna linser smaksatta med lite olivolja, rödvinsvinäger, rödlök och honung.

Gott och nyttigt som tillbehör till det mesta.

4 portioner quinoa och linssallad

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 23 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 dl quinoa vanliga eller tricolore tre sorter röda, vita och svarta quinoa
  • 1/2 dl svarta Beluga linser
  • 1/2 dl gröna linser
  • Dressing/marinad: 2 msk hackad rödlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk lagrad rödvinsvinäger eller vit balsamvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 1/2 tsk flytande honung

Tillagning

  1. Mät upp linser svarta och gröna tillsammans i en kastrull med 4 dl vatten och 1/2 tsk salt. Koka upp med lock och koka på låg värme 15-20 minuter.
  2. Mät upp quinoa i en kastrull med 2 dl vatten och 1 krm salt. Koka upp med lock och koka på låg värme 10 minuter. Ta av från värmen och låt stå i 5 minuter.
  3. Skala och hacka rödlök fint. Blanda med vinäger, olja, honung och salt i en skål stor nog att rymma linser och quinoa.
  4. Blanda i kokta linser och kokt quinoa och rör runt. Smaka av med ev. mer salt, vinäger och honung.
  5. Klart att servera. Kan också garneras med ex. klippt krasse, ärtskott eller hackad bladpersilja och läggas upp på fat om man vill.
E-mail
Medel: 5 (4 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.