Bagels med bacon och ägg

Introduktion och förberedelse

Bagels med knaprig bacon och kokt ägg, grönsallad, färskost, tomat, lök och gurka.

Passar till rejäl frukost, lunch, utflykt eller enkel kvällsmat.

Köp färdiga bagels eller baka egna.

Bacon kan bytas mot Italienskt fläsk pancetta, kalkonbacon eller annat rökt fläsk.

2 bagels med bacon och ägg

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 bagelbröd
  • 2 ägg
  • 0,5 paket bacon
  • 60 gram blandad grönsallad
  • 8 cocktailtomater eller 1 tomat
  • 2 msk hackad purjolök eller rödlök
  • 10 skivor gurka
  • 30 gram färskost naturell
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Koka äggen upp äggen från kallt vatten i en kastrull. Ta tiden från att det kokar ca 7 minuter. Då blir de hårdkokta.
  2. Stek baconskivorna knapriga i en stekpanna. Förbered under tiden grönsaker och lägg upp på en tallrik vid sidan.
  3. Skölj salladen.
  4. Dela eller skiva tomater.
  5. Skala och hacka lök i strimlor.
  6. Skölj och skiva gurka.
  7. Skölj äggen kallt. Skala dem och skiva dem.
  8. Dags att lägga ihop bageln: Dela och rosta bagelbröden. Du kan också grilla dem i en grillpanna.
  9. Bred ett lager färskost på underdelarna och lägg på en skärbräda.
  10. Fördela sallad, tomater, lök, gurka, kokt ägg och sist stekt bacon på underdelarna.
  11. Salta och peppra ev. lite över fyllningen om du önskar.
  12. Lägg på överdelen. Tryck ihop och dela med en kniv till två halvmånar. Ska du äta dem senare kan du slå in dem i smörgåspapper och förvara svalt.
  13. Bagels med bacon och ägg är klara att servera.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-16