Bagels med bacon och ägg
Bagels med knaprig bacon och kokt ägg, grönsallad, färskost, tomat, lök och gurka.
Tillagning
- Koka äggen upp äggen från kallt vatten i en kastrull. Ta tiden från att det kokar ca 7 minuter. Då blir de hårdkokta.
- Stek baconskivorna knapriga i en stekpanna. Förbered under tiden grönsaker och lägg upp på en tallrik vid sidan.
- Skölj salladen.
- Dela eller skiva tomater.
- Skala och hacka lök i strimlor.
- Skölj och skiva gurka.
- Skölj äggen kallt. Skala dem och skiva dem.
- Dags att lägga ihop bageln: Dela och rosta bagelbröden. Du kan också grilla dem i en grillpanna.
- Bred ett lager färskost på underdelarna och lägg på en skärbräda.
- Fördela sallad, tomater, lök, gurka, kokt ägg och sist stekt bacon på underdelarna.
- Salta och peppra ev. lite över fyllningen om du önskar.
- Lägg på överdelen. Tryck ihop och dela med en kniv till två halvmånar. Ska du äta dem senare kan du slå in dem i smörgåspapper och förvara svalt.
- Bagels med bacon och ägg är klara att servera.
Serveringsförslag
Passar till rejäl frukost, lunch, utflykt eller enkel kvällsmat.
Tips
- Köp färdiga bagels eller baka egna.
- Bacon kan bytas mot Italienskt fläsk pancetta, kalkonbacon eller annat rökt fläsk.
Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal