Bagels med bacon och ägg

Bagels med knaprig bacon och kokt ägg, grönsallad, färskost, tomat, lök och gurka. Passar till lunch, utflykt eller enkel kvällsmat.
Köp färdiga bagels eller baka egna - sök efter bagelrecept här på receptfavoriter.se

2 bagels med bacon och ägg

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 2 bagelbröd
  • 2 ägg
  • 0,5 paket bacon
  • 60 gram blandad grönsallad
  • 8 cocktailtomater eller 1 tomat
  • 2 msk hackad purjolök eller rödlök
  • 10 skivor gurka
  • 30 gram färskost naturell
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Koka äggen upp äggen från kallt vatten i en kastrull. Ta tiden från att det kokar ca 7 minuter. Då blir de hårdkokta.
  2. Stek baconskivorna knapriga i en stekpanna. Förbered under tiden grönsaker och lägg upp på en tallrik vid sidan.
  3. Skölj salladen.
  4. Dela eller skiva tomater.
  5. Skala och hacka lök i strimlor.
  6. Skölj och skiva gurka.
  7. Skölj äggen kallt. Skala dem och skiva dem.
  8. Dags att lägga ihop bageln: Dela och rosta bagelbröden. Du kan också grilla dem i en grillpanna.
  9. Bred ett lager färskost på underdelarna och lägg på en skärbräda.
  10. Fördela sallad, tomater, lök, gurka, kokt ägg och sist stekt bacon på underdelarna.
  11. Salta och peppra ev. lite över fyllningen om du önskar.
  12. Lägg på överdelen. Tryck ihop och dela med en kniv till två halvmånar. Ska du äta dem senare kan du slå in dem i smörgåspapper och förvara svalt.
  13. Bagels med bacon och ägg är klara att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer