Picklad knipplök

Introduktion och förberedelse

Pickla röd eller gul knipplök i ättika, socker, salt och lite vatten.

Sötsurt, billigt och lättlagat tillbehör som sätter smak och sälta serverad till det mesta som burgare, stekt mat, grillat, på buffé, pulled pork, i mackor med mera.

Istället för knipplök eller löken med blast som kommer på vår och sommar kan du ta vanlig rödlök.

Blasten kan du använda att garnera löken med eller ta med när du picklar löken.

4-6 portioner picklad knipplök

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 150 gram knipplök utan blast eller 200 gram med blast
  • 1 tsk salt
  • 2 msk socker
  • 3 msk ättiksprit 12%
  • 4 msk vatten

Tillagning

  1. Skär bort och rensa blasten. Strimla den och pickla med resten av löken eller använd den vid servering att strö över som garnering.
  2. Skala lökarna och strimla dem så fint du kan med kniv eller i mandolin.
  3. Blanda med salt och socker i en bunke.
  4. Krama ihop löken med handen någon minut så den mjuknar.
  5. Tillsätt ättika och vatten. Den kan serveras direkt men blir godast om den får stå någon timme i kylen eller om du lagar den dagen innan. Håller några dagar i kylen och blir bara godare.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.