Picklad knipplök
Pickla röd eller gul knipplök i ättika, socker, salt och lite vatten. Ett sötsurt, billigt och lättlagat tillbehör.
Tillagning
- Skär bort och rensa blasten. Strimla den och pickla med resten av löken eller använd den vid servering att strö över som garnering.
- Skala lökarna och strimla dem så fint du kan med kniv eller i mandolin.
- Blanda med salt och socker i en bunke.
- Krama ihop löken med handen någon minut så den mjuknar.
- Tillsätt ättika och vatten. Den kan serveras direkt men blir godast om den får stå någon timme i kylen eller om du lagar den dagen innan. Håller några dagar i kylen och blir bara godare.
Serveringsförslag
- Löken är god som tillbehör till det mesta som förslagsvis pulled pork, sallader, hamburgare, korv med bröd, leverpastejsmacka, buffé, grillfest, sandwich, mackor med mera.
- Eller servera som sötsurt tillbehör till husmanskost, buffé, julbord, smörgåsbord, påskbord, midsommar eller söndagsmiddag.
Varianter
Istället för knipplök eller löken med blast som kommer på vår och sommar kan du ta vanlig rödlök eller annan lök.
Tips
Blasten kan du använda att garnera löken med eller ta med när du picklar löken.
Uppskattat näringsvärde per portion: 58 kcal