Grekisk pastasallad
En god pastasallad med fetaost, svarta Kalamata-oliver, rödlök, gurka, tomater, isbergssallad, svartpeppar och oregano.
Tillagning
- Koka pasta enligt paket. Spola i kallt vatten i durkslag så att den svalnar. När pastan kokar kan du göra iordning de andra ingredienserna.
- Skala och hacka lök, tärna fetaost, skär paprika, gurka och tomater i bitar, hacka oregano samt persilja och blanda alla ingredienser i en skål med pastan.
- På slutet droppar du över olivolja, salt och pepprar, rör runt, smakar och tillsätter ev. mer kryddor.
- Servera direkt eller förvara pastasalladen kallt.
Varianter
- Blir också god med annan pasta istället för pastaskruvar ex. pastafjärilar, penne eller gnocchipasta. fullkornspasta.
- Vegetarisk men man kan ha i bitar av korv om man vill.
- Blir extra gott med några kvistar grovhackad färsk plockad oregano i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 395 kcal