Ägghalvor med ansjovis

Introduktion och förberedelse

Ägghalvor med ansjovis. Kokta ägghalvor toppade med en variant på gubbröra där man tar ur äggulan, hackar den och blandar till en röra med majonnäs, matyoghurt, hackad rödlök, tärnat äpple och salt ansjovis.

Passar till julbord, påskbord och midsommar eller på buffé med sill samt på frukostbuffé. Kan garneras med hackad dill eller gräslök eller finhackad rödlök. Om du vill att äggen ej ska glida omkring på fatet kan du lägg dem på en bädd av fint strimlad isbergssallad.

8 portioner ägghalvor med ansjovis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1/2 paket ansjovis ca 40 gram
  • 1/4 rödlök
  • 1/4 äpple
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk citronsaft
  • 2 msk hackad dill (valfritt)
  • 2 msk hackad gräslök till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Koka äggen hårda ca 8-9 minuter.
  2. Skala och hacka rödlök och ansjovis samt skala och tärna äpple fint. Blanda med majonnäs och matyoghurt i en skål till en röra. Smaka av röran med citronsaft och tillsätt ev. hackad dill.
  3. Kyl äggen i kallt vatten.
  4. Skala äggen.
  5. Dela äggen på mitten och pilla försiktigt ur äggulorna i mitten och hacka grovt. Blanda äggulorna försiktigt runt med ansjovisröran. Placera de urgröpta ägghalvorna på en tallrik eller bricka.
  6. Fördela ansjovisröran i ägghalvorna och garnera med hackad gräslök och lite extra rödlök eller som du vill.
  7. Kan förberedas några timmar innan och förvaras i kylen till servering.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 129 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-06-24