Matjesill i foliepaket

Matjesill i foliepaket med smör, rödlök, kokt potatis, kokt ägg, rädisor och dill, gräslök och persilja. Gott till midsommarlunch eller sommarlunch. 

Foliepaketn funkar både att värma i ugnen eller på grillen och kan förberedas i god tid. Perfekt att laga med rester på kokt potatis och kokt ägg.  

Gott med snaps och kall öl. Eller alkoholfri öl som Clausthaler. 

2 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 ark folie ca 30x30 cm
  • 30 gram smör
  • 1/2 rödlök
  • 300 gram kokt potatis ca 2-3 stora kokta potatisar
  • 2 matjessillfiléer
  • 1 tsk fryst dill eller 1 msk färsk hackad dill
  • 1 tsk fryst persilja eller 1 msk färsk hackad persilja
  • 1 tsk fryst gräslök eller 1 msk färsk hackad gräslök
  • 6 rädisor

Tillagning

  1. Koka äggen hårdkokta.
  2. Koka potatisen mjuk och låt den svalna något.
  3. Klipp till foliearken och smörj med smör i botten.
  4. Skiva potatisen och lägg på foliearken.
  5. Skala och skiva löken samt fördela på foliearken.
  6. Skölj och skiva rädisor och lägg på dem.
  7. Skär matjesillen i bitar och lägg på. Skala äggen och skiva dem samt lägg på.
  8. Strö över dill, persilja och gräslök.
  9. Klicka på resten av smöret.
  10. Vik ihop folien längs kanterna och sedan i mitten till paket. Hit kan du förbereda.
  11. Nu kan du grilla foliepaketen ca 10 minuter tills de är varma (akta så de ej bränns i botten) eller värma foliepaket i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Sött vin till desserten

Sätt pricken över i till desserten. Många lägger tid på en god dessert men glömmer att ett passande sött vin till höjer den enklaste dessert till nya höjder. Så trolla med gommen och låt 1+1 bli 3. Här en introduktion till de vanligaste söta vinerna och några tips på vilka du kan handla. 

Läs mer

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Festlig men enkel semestergrill

Här är lite tips på lag men festlig och ganska lyxig grillkväll bruschetta - en förrätt från grillen - entrecote, majsröra, asiatisk coleslaw och en god marängtårta med bär som avslutning. 

Läs mer

Godaste fisken på grillen

Lägg en bit lax, gör fiskspett eller grilla en hel fisk. Det lyxigaste man kan laga i Portugal och Spanien är fin fisk - det har vi  faktiskt rätt gott utbud av i Svenska fiskdiskar - speciellt lax. Servera med god färskpotatis, citron och en sås och grönsallad och kanske lite extra grillade grönsaker. Svårare behöver det inte vara. Och nyttit och fräscht blir det. 

Läs mer