Matjesill i foliepaket

Matjesill i foliepaket med smör, rödlök, kokt potatis, kokt ägg, rädisor och dill, gräslök och persilja. Gott till midsommarlunch eller sommarlunch. 

Foliepaketn funkar både att värma i ugnen eller på grillen och kan förberedas i god tid. Perfekt att laga med rester på kokt potatis och kokt ägg.  

Gott med snaps och kall öl. Eller alkoholfri öl som Clausthaler. 

2 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 ark folie ca 30x30 cm
  • 30 gram smör
  • 1/2 rödlök
  • 300 gram kokt potatis ca 2-3 stora kokta potatisar
  • 2 matjessillfiléer
  • 1 tsk fryst dill eller 1 msk färsk hackad dill
  • 1 tsk fryst persilja eller 1 msk färsk hackad persilja
  • 1 tsk fryst gräslök eller 1 msk färsk hackad gräslök
  • 6 rädisor

Tillagning

  1. Koka äggen hårdkokta.
  2. Koka potatisen mjuk och låt den svalna något.
  3. Klipp till foliearken och smörj med smör i botten.
  4. Skiva potatisen och lägg på foliearken.
  5. Skala och skiva löken samt fördela på foliearken.
  6. Skölj och skiva rädisor och lägg på dem.
  7. Skär matjesillen i bitar och lägg på. Skala äggen och skiva dem samt lägg på.
  8. Strö över dill, persilja och gräslök.
  9. Klicka på resten av smöret.
  10. Vik ihop folien längs kanterna och sedan i mitten till paket. Hit kan du förbereda.
  11. Nu kan du grilla foliepaketen ca 10 minuter tills de är varma (akta så de ej bränns i botten) eller värma foliepaket i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer

Mexikansk streetfood

Mexikansk gatumat gillar jag skarpt - gott, nyttigt och så starkt man vill ha det. Tacomys och Texmex-buffé har sin charm - när du vill prova lite mer Mexikansk mat och laga från grunden med långstekt kött, salsor, guacamole, tostadas, chilisåser och annat gott så hittar du recept och tips här. 

Läs mer