Matjessill i foliepaket
Matjessill i foliepaket med smör, rödlök, kokt potatis, kokt ägg, rädisor och dill, gräslök och persilja.
Perfekt att laga med rester på kokt potatis och kokt ägg.
Tillagning
- Koka äggen hårdkokta.
- Koka potatisen mjuk och låt den svalna något.
- Klipp till foliearken och smörj med smör i botten.
- Skiva potatisen och lägg på foliearken.
- Skala och skiva löken samt fördela på foliearken.
- Skölj och skiva rädisor och lägg på dem.
- Skär matjessillen i bitar och lägg på. Skala äggen och skiva dem samt lägg på.
- Strö över dill, persilja och gräslök.
- Klicka på resten av smöret.
- Vik ihop folien längs kanterna och sedan i mitten till paket. Hit kan du förbereda.
- Nu kan du grilla foliepaketen ca 10 minuter tills de är varma (akta så de ej bränns i botten) eller värma foliepaket i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Serveringsförslag
- Gott till midsommarlunch eller sommarlunch.
- Foliepaketen funkar både att värma i ugnen eller på grillen och kan förberedas i god tid.
Att dricka till
Gott med snaps och kall öl. Eller alkoholfri öl som Clausthaler.
Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal