Matjesill i foliepaket

Introduktion och förberedelse

Matjesill i foliepaket med smör, rödlök, kokt potatis, kokt ägg, rädisor och dill, gräslök och persilja. Gott till midsommarlunch eller sommarlunch.

Foliepaketn funkar både att värma i ugnen eller på grillen och kan förberedas i god tid. Perfekt att laga med rester på kokt potatis och kokt ägg.

Gott med snaps och kall öl. Eller alkoholfri öl som Clausthaler.

2 portioner

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 2 ark folie ca 30x30 cm
  • 30 gram smör
  • 1/2 rödlök
  • 300 gram kokt potatis ca 2-3 stora kokta potatisar
  • 2 matjessillfiléer
  • 1 tsk fryst dill eller 1 msk färsk hackad dill
  • 1 tsk fryst persilja eller 1 msk färsk hackad persilja
  • 1 tsk fryst gräslök eller 1 msk färsk hackad gräslök
  • 6 rädisor

Tillagning

  1. Koka äggen hårdkokta.
  2. Koka potatisen mjuk och låt den svalna något.
  3. Klipp till foliearken och smörj med smör i botten.
  4. Skiva potatisen och lägg på foliearken.
  5. Skala och skiva löken samt fördela på foliearken.
  6. Skölj och skiva rädisor och lägg på dem.
  7. Skär matjesillen i bitar och lägg på. Skala äggen och skiva dem samt lägg på.
  8. Strö över dill, persilja och gräslök.
  9. Klicka på resten av smöret.
  10. Vik ihop folien längs kanterna och sedan i mitten till paket. Hit kan du förbereda.
  11. Nu kan du grilla foliepaketen ca 10 minuter tills de är varma (akta så de ej bränns i botten) eller värma foliepaket i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.