Matjesill i foliepaket
Introduktion och förberedelse
Matjesill i foliepaket med smör, rödlök, kokt potatis, kokt ägg, rädisor och dill, gräslök och persilja.
Perfekt att laga med rester på kokt potatis och kokt ägg.
Serveringsförslag
Gott till midsommarlunch eller sommarlunch.
Foliepaketen funkar både att värma i ugnen eller på grillen och kan förberedas i god tid.
Att dricka till
Gott med snaps och kall öl. Eller alkoholfri öl som Clausthaler.
Tillagning
- Koka äggen hårdkokta.
- Koka potatisen mjuk och låt den svalna något.
- Klipp till foliearken och smörj med smör i botten.
- Skiva potatisen och lägg på foliearken.
- Skala och skiva löken samt fördela på foliearken.
- Skölj och skiva rädisor och lägg på dem.
- Skär matjesillen i bitar och lägg på. Skala äggen och skiva dem samt lägg på.
- Strö över dill, persilja och gräslök.
- Klicka på resten av smöret.
- Vik ihop folien längs kanterna och sedan i mitten till paket. Hit kan du förbereda.
- Nu kan du grilla foliepaketen ca 10 minuter tills de är varma (akta så de ej bränns i botten) eller värma foliepaket i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Uppskattat näringsvärde per portion: 312 kcal