Vinägrett med rödlök

Introduktion och förberedelse

Vinägrett med rödlök som marineras mjuk i fin vinäger, salt, olivolja samt honung. Rödlöken blir mjuk, god och mild i smaken när den marineras.

Vinägretten passar som sås och dressing till all slags sallad, grillade grönsaker; fisk eller kött.

4 portioner vinägrett

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 0,5 rödlök
  • 5 msk olivolja
  • 3 msk god fin vinäger ex. lagrad rödvinsvinäger, balsamvinäger eller vit balsamico vinäger
  • 2 msk honung
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm nymalen svartpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Skala och hacka rödlöken fint. Lägg i en skål.
  2. Tillsätt vinäger, honung, salt och svartpeppar. Rör om.
  3. Låt gärna rödlöken marinera i ca 30 minuter så att den blir mjuk och mild i smaken.
  4. Skölj och hacka persilja och rör i innan servering. Smaka också av vinägretten med salt, peppar och honung.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02