Mojito cocktail

Introduktion och förberedelse

Mojito cocktail är en drink med mintsmak och innehåller ljus rom, socker, lime och mycket färsk mynta.

En god kombination av sött, surt, rom och mint. Läskande och svalkande - en riktig sommardrink.

Val av glas

Serveras i högt highballglas eller liknande - kanske en syltburk eller använd fantasin. Eller ett glas med stor kupa.

Varianter

  • Man kan också ta mörk rom som jag hade till min drink på bilden.
  • Välj hur mycket sprit du vill ha -fyra eller sex centiliter.
  • Blir också gott att toppa upp med Ginger Ale.
  • Gott är också andra bär i när du mortlar myntan och lime - prova hallonmojito eller ta andra färska bär.
  • Vill du göra en alkoholfri Virgin Mojito kan du utesluta rom och öka på mängden lime och sockerlag något.
  • Istället för sockerlag kan du ta rabarbersirap för en Rabarbermojito.

Du behöver

  • Du behöver en iskrossare med vev att krossa is med. Det ska vara mycket krossad is - hela glaset helst. Alternativ är att ta isbitar och slåt sönder något i en ren kökshandduk eller lägga i en plastpåse och slå sönder mot bordskanten.
  • Vidare är en drinkmortel i trä bra att krossa lime, mynta och socker med. Alternativ är handdtaget på en träslev eller annat trubbigt föremål i trä.
  • Gör gärna en sockerlag innan och ha kyld. Vanligt socker, florsocker eller mörkt socker som muscovado socker funkar också.
  • Tips är att köpa en stor bunt mynta som finns på torghandel eller asiatiska butiker med mera. Eller fråga i grönsaksdisken om de kan ta hem. Mynta på planta blir dyrt och räcker till typ en drink.

Mojito drink i glas med en flaska rom, färsk mynta och lime
Mojito passar som läskande drink vid grillen, på fest, minglet eller poolen.

1 Mojito cocktail

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • ca 12 blad färsk mynta
  • 4,5 cl sockerlag eller blanda 3 msk socker och 3 msk vatten
  • 1,5 lime i små klyftor
  • 4-6 cl ljus eller mörk rom
  • ca 2 dl krossad is eller 8-10 isbitar
  • ca 12-15 cl sodavatten att toppa upp med

Tillagning

  1. Förbered sockerlag enligt länk ovan eller blanda helt enkelt 2 msk socker med 2 msk vatten tills det löst sig - kallt eller varmt (låt svalna). Ta sedan 3 msk - 4,5 cl till drinken.
  2. Skölj limefrukten väl i ljummet vatten. Skär i små klyftor. Spara en klyfta till garnering.
  3. Lägg myntablad, klyftad lime och socker eller sockerlag i botten på glaset. Spara 2-3 blad mynta till garnering.
  4. Krossa mynta och lime med sockret eller sockerlagen med ett trubbigt föremål exempelvis en drinkmortel eller skaftet av en träslev mot botten på glaset.
  5. Tillsätt rom samt rör om.
  6. Tillsätt krossad is eller isbitar.
  7. Toppa med sodavatten upp till kanten på glaset.
  8. Rör om med en drinkpinne. Smaka gärna av drinken med ett sugrör och tillsätt eventuellt någon cl mer sockerlag samt någon mer klyfta pressad lime.
  9. Servera med sugrör och/eller drinkpinne.
  10. Garnera Mojiton med några hela myntablad samt 1-2 klyftor lime.
E-mail
Medel: 3.6 (21 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-03-27

Tillbehör och liknande recept:

Blanda drinkar och cocktails som ett proffs

Bli bartender för en kväll Att blanda drinkar blir så avancerat du gör det. Men de enkla klassiska...

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...