Kanelsirap

Introduktion och förberedelse

Kanelsirap är en sockerlag smaksatt med kanel.

Serveringsförslag

Kan förberedas i god tid

Förbered och ha kall i kylen. Sirapen har mycket socker så den är rätt hållbar men förvara ändå i kylskåp och räkna 1-2 veckors hållbarhet.

Tips

  • Satsen kan dubbleras till önskad mängd.
  • Kan även silas genom silduk när den är varm om du ej vill ha en klar kanelsirap och inte få med kanelen i drinkar.

1,4 dl kanelsirap

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 9 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel

Tillagning

  1. Tillsätt socker, vatten och kanel till en kastrull.
  2. Rör om och koka upp.
  3. Låt koka i 5 minuter. Låt svalna.
  4. Häll över i en glasflaska, glasburk eller liknande.
  5. Kan förvaras i kylen 1-2 veckor. Skakas eller röres om innan användning så kanelen sjunker till bottnen.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 79 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-09-03

Tillbehör och liknande recept: