Whiskey sour

Introduktion och förberedelse

Whiskey sour är en klassiker med Bourbon som Jack Daniels, citronsaft, sockerlag, äggvita och is.

Garneras med cocktailbär och apelsinskiva.

Bäst blir drinken med egen sockerlag som du kan göra innan. Du kan också kolla efter färdig sockerlag att köpa. I nödfall funkar en tsk florsocker samt 1 cl vatten.

Ta en äggvita från mindre ägg - inte stort frukostägg.

Kan även garneras med en skiva lime eller citron.

Till drinken används en amerikansk bourbon som förslagsvis Jack Daniels men annat märke går också fint.

Du behöver en shaker.

Whiskey sour med Jack Daniels Bourbon och citron, äggvita och sockerlag.
Whiskey sour med Jack Daniels Bourbon och citron, skummig äggvita och sockerlag.

1 Whiskey sour

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 4 cl Bourbon Whiskey som Jack Daniels
  • 2 cl citronsaft
  • 1,5 cl sockerlag
  • 1 äggvita
  • 6-8 isbitar
  • 1 cocktailbär
  • 1/2 skiva apelsin

Tillagning

  1. Lägg isen i det glas du tänkt servera drinken i så det blir kallt. Eller ställ det i kyl eller frys.
  2. Skär en skiva apelsin tunt och dela den. Vik runt apelsinskivan runt ett cocktailbär och träd på en tandpetare.
  3. Mät upp whiskey, citronsaft, sockerlag och äggvita i en shaker.
  4. Skaka en kraftigt ca 30 sekunder så att allt blandar sig väl.
  5. Tillsätt is och skaka igen.
  6. Häll upp och sila upp i ett stort whiskyglas typ tumbler glas eller valfritt drinkglas.
  7. Lägg i garnering av apelsin och cocktailbär.
E-mail
Medel: 4.2 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 89 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-31