Whiskey sour
Introduktion och förberedelse
Whiskey sour är en klassiker med Bourbon som Jack Daniels, citronsaft, sockerlag, äggvita och is.
Garneras med cocktailbär och apelsinskiva.
Varianter
- Bäst blir drinken med egen sockerlag som du kan göra innan. Du kan också kolla efter färdig sockerlag att köpa. I nödfall funkar en tsk florsocker samt 1 cl vatten.
- Man kan också göra sour-mix och blanda drinken med istället för sockerlag och citron.
- Kan även garneras med en skiva lime eller citron.
- Till drinken används en amerikansk bourbon som förslagsvis Jack Daniels men annat märke går också fint.
Tips
- Ta en äggvita från mindre ägg - inte stort frukostägg.
- Du behöver en shaker.

Tillagning
- Lägg isen i det glas du tänkt servera drinken i så det blir kallt. Eller ställ det i kyl eller frys.
- Skär en skiva apelsin tunt och dela den. Vik runt apelsinskivan runt ett cocktailbär och träd på en tandpetare.
- Mät upp whiskey, citronsaft, sockerlag och äggvita i en shaker.
- Skaka en kraftigt ca 30 sekunder så att allt blandar sig väl.
- Tillsätt is och skaka igen.
- Häll upp och sila upp i ett stort whiskyglas typ tumbler glas eller valfritt drinkglas.
- Lägg i garnering av apelsin och cocktailbär.
Uppskattat näringsvärde per portion: 89 kcal