Sockerlag

Sockerlag till drinkar, cocktails, desserter, fruktinläggningar och bakverk som Italienska maränger. Hälften vatten och hälften socker värms till sockret lösts sig och sedan låter man sockerlagen svalna.

Gott att mixa drinkar med. Förbered och ha kall i kylen. Vidare god att lägga in frukt som marinerad plommon, citrus, päron eller körsbär med extra sprit i.

Förvaras i kylskåp och håller någon vecka. Vill du inte göra så mycket sockerlag kan du halvera recept eller göra efter tycke - räkna 1:1 med socker och vatten - lika delar alltså av varje.

Ska du göra sockerlag till sorbet och glass med mera så ska du laga en sockerlag med glykossirap i.

75 cl sockerlag

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 8 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker

Tillagning

  1. Mät upp vatten och socker i en kastrull och rör om.
  2. Värm och rör tills sockret löst sig.
  3. Låt svalna och häll över på en flaska.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-12-28

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.