Hallonmojito

Introduktion och förberedelse

Hallonmojito med färska hallon, färsk mynta, lime, ljus rom och massor med krossad is. Läskande och vackert röd av hallon. Riktigt god kombination av sött, surt, rom och mint. En sommardrink med svenska hallon.

Välj hur mycket sprit du vill ha -fyra eller sex centiliter.

Serveras i en glasburk som på bilden, eller högt highballglas eller använd fantasin som ett glas med stor kupa. Blir också gott att toppa upp med Ginger Ale.

Du behöver en iskrossare med vev att krossa is med. Det ska vara mycket krossad is - hela glaset helst. Alternativ är att ta isbitar och slåt sönder något i en ren kökshandduk eller lägga i en plastpåse och slå sönder mot bordskanten.

En variant på vanlig mojito. Gör gärna en sockerlag innan och ha kyld. Vanlig florsocker går också bra.

Vill du göra en alkoholfri variant kan du ta 4 cl Rosies lime och toppa med Ginger ale samt skippa rom.

1 hallonmojito cocktail

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 10 hallon
  • 10 blad färsk mynta
  • 2 tsk florsocker eller 2 cl sockerlag
  • 1/2 lime i klyftor
  • 4-6 cl ljus rom
  • 2 dl krossad is
  • 12 cl sodavatten att toppa upp med
  • 3 hallon till garnering
  • 3 blad mynta till garnering
  • 1 klyfta lime till garnering
  • 1 sugrör

Tillagning

  1. Krossa is. Skölj och skär lime i klyftor eller skivor.
  2. Lägg myntablad, hallon, limeklyftor och socker eller sockerlag direkt i glaset. Krossa med ett trubbigt föremål som en drinkmortel mot botten på glaset eller burken.
  3. Tillsätt rom samt rör om.
  4. Tillsätt krossad is.
  5. Toppa med sodavatten.
  6. Servera med sugrör och garnera gärna med några myntablad, färska hallon samt en klyfta lime.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer