Hallonmojito

Hallonmojito med färska hallon, färsk mynta, lime, ljus rom och massor med krossad is. Läskande och vackert röd av hallon. Riktigt god kombination av sött, surt, rom och mint. En sommardrink med svenska hallon.

Välj hur mycket sprit du vill ha -fyra eller sex centiliter.

Serveras i en glasburk som på bilden, eller högt highballglas eller använd fantasin som ett glas med stor kupa. Blir också gott att toppa upp med Ginger Ale.

Du behöver en iskrossare med vev att krossa is med. Det ska vara mycket krossad is - hela glaset helst. Alternativ är att ta isbitar och slåt sönder något i en ren kökshandduk eller lägga i en plastpåse och slå sönder mot bordskanten.

En variant på vanlig mojito. Gör gärna en sockerlag innan och ha kyld. Vanlig florsocker går också bra.

Vill du göra en alkoholfri variant kan du ta 4 cl Rosies lime och toppa med Ginger ale samt skippa rom.

1 hallonmojito cocktail

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 10 hallon
  • 10 blad färsk mynta
  • 2 tsk florsocker eller 2 cl sockerlag
  • 1/2 lime i klyftor
  • 4-6 cl ljus rom
  • 2 dl krossad is
  • 12 cl sodavatten att toppa upp med
  • 3 hallon till garnering
  • 3 blad mynta till garnering
  • 1 klyfta lime till garnering
  • 1 sugrör

Tillagning

  1. Krossa is. Skölj och skär lime i klyftor eller skivor.
  2. Lägg myntablad, hallon, limeklyftor och socker eller sockerlag direkt i glaset. Krossa med ett trubbigt föremål som en drinkmortel mot botten på glaset eller burken.
  3. Tillsätt rom samt rör om.
  4. Tillsätt krossad is.
  5. Toppa med sodavatten.
  6. Servera med sugrör och garnera gärna med några myntablad, färska hallon samt en klyfta lime.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-09

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.