Hallonmojito

Hallonmojito med färska hallon, färsk mynta, lime, ljus rom och massor med krossad is. Läskande och vackert röd av hallon. Riktigt god kombination av sött, surt, rom och mint. En sommardrink med svenska hallon.

Välj hur mycket sprit du vill ha -fyra eller sex centiliter.

Serveras i en glasburk som på bilden, eller högt highballglas eller använd fantasin som ett glas med stor kupa. Blir också gott att toppa upp med Ginger Ale.

Du behöver en iskrossare med vev att krossa is med. Det ska vara mycket krossad is - hela glaset helst. Alternativ är att ta isbitar och slåt sönder något i en ren kökshandduk eller lägga i en plastpåse och slå sönder mot bordskanten.

En variant på vanlig mojito. Gör gärna en sockerlag innan och ha kyld. Vanlig florsocker går också bra.

Vill du göra en alkoholfri variant kan du ta 4 cl Rosies lime och toppa med Ginger ale samt skippa rom.

1 hallonmojito cocktail

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 10 hallon
  • 10 blad färsk mynta
  • 2 tsk florsocker eller 2 cl sockerlag
  • 1/2 lime i klyftor
  • 4-6 cl ljus rom
  • 2 dl krossad is
  • 12 cl sodavatten att toppa upp med
  • 3 hallon till garnering
  • 3 blad mynta till garnering
  • 1 klyfta lime till garnering
  • 1 sugrör

Tillagning

  1. Krossa is. Skölj och skär lime i klyftor eller skivor.
  2. Lägg myntablad, hallon, limeklyftor och socker eller sockerlag direkt i glaset. Krossa med ett trubbigt föremål som en drinkmortel mot botten på glaset eller burken.
  3. Tillsätt rom samt rör om.
  4. Tillsätt krossad is.
  5. Toppa med sodavatten.
  6. Servera med sugrör och garnera gärna med några myntablad, färska hallon samt en klyfta lime.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt kulinarisk kock och måltidskreatör från Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer