Hallonmojito

Introduktion och förberedelse

Hallonmojito med färska hallon, färsk mynta, lime, ljus rom och massor med krossad is.

Läskande och vackert röd av hallon. Riktigt god kombination av sött, surt, rom och mint.

En sommardrink du kan blanda med hallon - gärna svenska hallon då.

Varianter

  • Detta är en variant på vanlig mojito.
  • Välj hur mycket sprit du vill ha -fyra eller sex centiliter.
  • Vill du göra en alkoholfri Mojito kan du ta 4 cl Rosies lime och toppa med Ginger ale samt skippa rom.

Serveringsförslag

Serveras i en glasburk som på bilden, eller högt highballglas eller använd fantasin som ett glas med stor kupa. Blir också gott att toppa upp med Ginger Ale.

Du behöver

Du behöver en iskrossare med vev att krossa is med. Det ska vara mycket krossad is - hela glaset helst.

Alternativ är att ta isbitar och slåt sönder i en ren kökshandduk eller lägga i en plastpåse och slå sönder mot bordskanten.

Gör gärna en sockerlag innan och ha kyld - speciellt om du ska ha fest för många och blanda många drinkar. Vanligt florsocker går också bra att använda istället för sockerlag.

1 hallonmojito cocktail

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 10 hallon
  • 10 blad färsk mynta
  • 2 tsk florsocker eller 2 cl sockerlag
  • 1/2 lime i klyftor
  • 4-6 cl ljus rom
  • 2 dl krossad is
  • 12 cl sodavatten att toppa upp med
  • 3 hallon till garnering
  • 3 blad mynta till garnering
  • 1 klyfta lime till garnering
  • 1 sugrör

Tillagning

  1. Krossa is. Skölj och skär lime i klyftor eller skivor.
  2. Lägg myntablad, hallon, limeklyftor och socker eller sockerlag direkt i glaset. Krossa med ett trubbigt föremål som en drinkmortel mot botten på glaset eller burken.
  3. Tillsätt rom samt rör om.
  4. Tillsätt krossad is.
  5. Toppa med sodavatten.
  6. Servera med sugrör och garnera gärna med några myntablad, färska hallon samt en klyfta lime.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-10-06

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.