Margarita cocktail

Margarita cocktail är en söt, sur och salt drink med tequila, Triple Sec, Cointreau eller Grand Marnier och limejuice.

Drinken serveras vanligtvis i cocktailglas, champagne-kupa, speciella margarita-glas eller martiniglas med kanterna doppad i lite flingsalt eller gourmetsalt.

Du behöver en shaker och ca 2 dl eller ca 10 isbitar att skaka drinken med. Vidare kan man garnera drinken med limeklyftor eller små limeskivor. Kyl gärna glaset innan i kyl eller frys.

Enligt IAB - bartenders drinklista - blandas Margarita 7:4:3 - det blir 50% tequila, 29% apelsinlikör och 21% limejuice. Jag har här tagit 2:1:1 istället: 2 delar tequila och lika delar apelsinlikör och lime. Men det är valfritt.

Variation:

Istället för söt Roses limejuice kan du ta 0,5 msk agavesirap eller flytande honung samt 2 msk limesaft.

1 Margarita cocktail

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 cl tequila
  • 2 cl apelsinlikör som Triple Sec, Cointreau eller Grand Marnier
  • 2 cl färskpressad lime
  • 1 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Förbered först saltranden på glaset: häll upp lite salt på en tallrik, gnid kanten runt på ett lämpligt glas med en klyfta lime och doppa glaskanten försiktigt i saltet så att det fastnar.
  2. Mät upp och skaka tequila, apelsinlikör och lime med is i en shaker.
  3. Sila upp i glaset och servera.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Vad passar att laga till Söndagsmiddag?

Bjud på Söndagsmiddag - här är mina bästa tips rätter som passar som klassisk söndagsstek, slottstek, stekt fläskkarré, ugnstekt kyckling, lammstek, varmrökt lax med mera. 

Läs mer

Frukost och brunch för lediga dagar

Vem gillar inte lediga helger och dagar med gott om tid för en riktig frukost? Här kommer tips och recept till frukost och brunch som kalljästa pannkakor, ägg och bacon, frukostbullar, fruktsallad, hemrostad granola med mera.

Läs mer