Margarita cocktail

Introduktion och förberedelse

Margarita cocktail är en söt, sur och salt drink med tequila, Triple Sec, Cointreau eller Grand Marnier och limejuice.

Drinken serveras vanligtvis i cocktailglas, champagne-kupa, speciella margarita-glas eller martiniglas med kanterna doppad i lite flingsalt eller gourmetsalt.

Du behöver en shaker och ca 2 dl eller ca 10 isbitar att skaka drinken med. Vidare kan man garnera drinken med limeklyftor eller små limeskivor. Kyl gärna glaset innan i kyl eller frys.

Enligt IAB - bartenders drinklista - blandas Margarita 7:4:3 - det blir 50% tequila, 29% apelsinlikör och 21% limejuice. Jag har här tagit 2:1:1 istället: 2 delar tequila och lika delar apelsinlikör och lime. Men det är valfritt.

Variation:

Istället för söt Roses limejuice kan du ta 0,5 msk agavesirap eller flytande honung samt 2 msk limesaft.

1 Margarita cocktail

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 4 cl tequila
  • 2 cl apelsinlikör som Triple Sec, Cointreau eller Grand Marnier
  • 2 cl färskpressad lime
  • 1 tsk flingsalt

Tillagning

  1. Förbered först saltranden på glaset: häll upp lite salt på en tallrik, gnid kanten runt på ett lämpligt glas med en klyfta lime och doppa glaskanten försiktigt i saltet så att det fastnar.
  2. Mät upp och skaka tequila, apelsinlikör och lime med is i en shaker.
  3. Sila upp i glaset och servera.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 106 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.