Alkoholfri hallonmojito

Introduktion och förberedelse

Alkoholfri hallonmojito med krossade färska hallon, färsk mynta, färsk lime och Rosies Lime suryp; toppad med krossad is och Ginger Ale. Läskande sommardrink som smakar mycket av sött, surt, mint och ingefära samt blir vackert röd av hallon och grön av lime och mynta.

Serveras i en glasburk som på bilden, eller högt highballglas eller använd fantasin som ett glas med stor kupa. Kan också toppas med annat än Ginger Ale som sodavatten, fruktsoda, 7up, tonic eller valfri kolsyrad dryck.

Du behöver en iskrossare med vev att krossa is med. Det ska vara mycket krossad is - hela glaset helst. Alternativ är att ta isbitar och slåt sönder något i en ren kökshandduk eller lägga i en plastpåse och slå sönder mot bordskanten.

En variant på hallonmojito och vanlig mojito som görs med rom och alkohol. Gör gärna en sockerlag innan och ha kyld. Vanlig florsocker går också bra.

1 alkoholfri hallonmojito

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 10 hallon
  • 10 blad färsk mynta
  • 2 tsk florsocker eller 2 cl sockerlag
  • 1/2 lime i klyftor
  • 4 Rosies Lime suryp
  • 2 dl krossad is
  • 12 cl Ginger Ale att toppa upp med
  • 3 hallon till garnering
  • 3 blad mynta till garnering
  • 1 klyfta lime till garnering
  • 1 sugrör

Tillagning

  1. Krossa is. Skölj och skär lime i klyftor eller skivor.
  2. Lägg myntablad, hallon, limeklyftor och socker eller sockerlag direkt i glaset. Krossa med ett trubbigt föremål som en drinkmortel mot botten på glaset eller burken.
  3. Tillsätt Rosies Lime samt rör om.
  4. Tillsätt krossad is.
  5. Toppa med Ginger Ale.
  6. Servera med sugrör och garnera gärna med några myntablad, färska hallon samt en klyfta lime.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-09

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.