Pomegranate Mojito

Introduktion och förberedelse

Bjud på en Pomegranate Mojito - en variant på Mojito med granatäppledryck, mynta, citron, rom, prosecco, sockerlag eller granatäppelsirap och is.

Serveringsförslag

Passar som en svalkande och läskande välkomstdrink, sommardrink, longdrink och cocktail när som.

Garnering

Du kan garnera med några granatäpplekärnor och citronskiva eller citronklyfta. Fler förslag är en myntakvist och/eller torkad citrus.

Val av glas

Serveras i högt highballglas, longdrink-glas, syltburk i glas, Hurricane-glas, tiki- eller moscow mule-mugg eller använd fantasin.

Varianter

  • Du kan ta ljus eller mörk rom. Eller blanda.
  • Välj hur mycket sprit du vill ha -fyra eller sex centiliter.
  • Vill du göra en alkoholfri variant kan du ta i 4 cl Rosies lime istället för rom samt toppa upp med kall Ginger Ale.
  • Citron kan bytas mot lime.
  • Prosecco kan bytas mot annat mousserande vin som Cava, Champagne eller sekt. Eller sodavatten, mineralvatten eller fruktsoda.

Du behöver

  • Du behöver granatäppelsirap eller sockerlag av lika delar vatten och socker som värms och sedan får svalna. Gör gärna en sats sockerlag som du kan ha till andra drinkar och håller sig i kylen flera månader.
  • Du behöver en iskrossare med vev att krossa is med. Det ska vara mycket krossad is. Alternativ är att ta isbitar och slåt sönder isen i en ispåse, ren kökshandduk eller lägga i en grövre plastpåse och slå sönder med en klubba eller mot bänkskiva.
  • En drinkmortel i trä - muddler - behövs att krossa citron, mynta och sockerlag med. Alternativ är handdtaget på en träslev eller annat trubbigt föremål i trä.

1 Pommegranate Mojito

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 10 blad färsk mynta
  • 2 cl sockerlag eller granatäppelsirap
  • 2 cl färskpressad citron
  • 4 cl ljus eller mörk rom
  • 6 cl kyld granatäppledryck
  • 1 dl krossad is
  • 6 cl kyld prosecco
  • 2 msk granatäpplekärnor till garnering
  • 1/2 skiva citron till garnering

Tillagning

  1. Se till att prosecco och granatäppledryck är väl kylt.
  2. Pressa juice från citron. Spara en skiva eller klyfta till garnering. Plocka rent granatäpplekärnor. Gör sockerlag av lika delar vatten som socker - värm och låt svalna eller använda granatäpplesirap.
  3. Krossa is.
  4. Lägg myntablad och sockerlag eller granatäppelsirap i botten på ett glas.
  5. Krossa myntan försiktigt. Använd ett trubbigt föremål exempelvis en drinkmortel - muddler eller handtaget på en träslev mot botten på glaset. Krossa inte för hårt då blir myntan besk.
  6. Tillsätt rom och granatäppledryck samt rör om.
  7. Tillsätt krossad is samt granatäpplekärnor.
  8. Toppa med prosecco upp till kanten.
  9. Servera med sugrör och/eller drinkpinne och garnera med en halv skiva citron. Vidare kan du ha i en kvist mynta.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 128 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-23

Tillbehör och liknande recept:

Blanda drinkar och cocktails som ett proffs

Bli bartender för en kväll Att blanda drinkar blir så avancerat du gör det. Men de enkla klassiska...

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...