Kycklingcurry

Kycklingcurry med råris, matyoghurt och avokadosallad. En god och enkel curry med kycklingfilé.
Du kan byta ut kycklingfilé mot annat kycklingkött, fläskfilé eller quornfilé. Istället för råris kan du ta basmatiris, kokt vete, quinoa eller pasta.
Justera hettan med currypastan och sambal oelek så ta lite i taget och smaka av.
Kycklingcurryn blir godare efter en natt i kylen.

4 portioner kycklingcurry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1 msk matolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 klyftor vitlök
  • 500 gram kycklingfiléer
  • 2 tsk currypulver
  • 1 tsk garam masala curry (valfritt)
  • 1 tsk sambal oelek chili
  • 1,5 tsk röd currypasta
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 buljongtärning grönska
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 krm salt
  • Avokadosallad: 2 morötter
  • 1 avokado
  • 1 tomat
  • 0,5 zucchini
  • 30 gram ruccola
  • 0,5 dl grovhackad bladpersilja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk god olivolja
  • 2 msk god vinäger
  • 1 krm salt
  • Tillbehör: 4 port kokt råris eller basmatiris
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 dl mango chutney

Tillagning

  1. Börja koka råriset enligt paket då det tar 30-40 minuter.
  2. Skala och hacka lök samt pressa vitlök och lägg i en kastrull.
  3. Tillsätt smör och olja.
  4. Skär kyckling i grova tärningar.
  5. Skala äpplet och riv äpplet grovt in till kärnhuset. Lägg i grytan.
  6. Fräs löken, vitlök och äpple i några minuter. Rör då och då.
  7. Tillsätt kycklingbitar, curry, garam masala, sambal oelek, currypasta (ta bara lite först då det är starkt och smaka sedan av mot slutet med ev. lite mer om du vill ha starkare curry) och fräs några minuter till under omrörning.
  8. Pudra över vetemjöl och rör ut det.
  9. Tillsätt vitt vin, vatten och grädde.
  10. Låt kycklingcurryn småkoka på medelvärme gärna med lock i ca 20 minuter.
  11. Smaka av kycklingcurryn med salt och ev. mer chili. Du kan också ha i någon msk mango chutney för lite sötma.
  12. Servera kycklingcurryn med ris, matyoghurt samt mango chutney att klicka på curryn. Samt förslagsvis avokadosalladen till.
  13. Avokadosallad: Skala och riv morötter fin. Skölj zucchini och riv den grovt. Skölj tomat och tärna den. Dela avokadon och ta ur kärnan samt gröp ur avokadon med en sked. Skölj ruccola och bladpersilja. Blanda allt med olivolja, vinäger och salt i en skål eller på ett fat och servera.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer