Köttfärsrulle
Introduktion och förberedelse
Köttfärsrulle är en variant på köttfärslimpa där köttfärsen är rullad och fylld med leverpastej, lindad i bacon och bakad i ugnen.
Serveringsförslag
- Gott med samma tillbehör som till vanlig köttfärslimpa - kokt potatis, grönsallad, lingon, saltgurka eller inlagd gurka samt gräddkokt grönkål eller gräddsås.
Varianter
- Bacon är valfritt att linda in köttfärsrullen med. Bacon kan bytas mot Italienskt fläsk pancetta, kalkonbacon eller annat rökt fläsk.
- Vidare kan man ha i någon dl skivad smörgåsgurka i köttfärsrullen.

En köttfärsrulle fylld med leverpastej och garnerad med cornichonger runt.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Platt ut köttfärsen på bakplåtspappret i en ca 35 cm bred och 25 cm hög rektangel.
- Skär bitar av leverpastejen och fördela på köttfärsen.
- Salta och peppra på köttfärsen.
- Rulla ihop köttfärsen med hjälp av bakplåtspappret till en jämn rulle likt en rulltårta.
- Lägg köttfärsrullen på bakplåtspappret i en ugnsform.
- Baka köttfärsrullen i ca 50 minuter eller tills innertemperaturen är minst 62 grader (använd stektermometer).
- Förbered och koka potatis när det är ca 30 minuter kvar.
- Förbered tillbehör som sallad och ev. gräddkokt grönkål.
- Förbered såsen genom att fräsa mjölet i smör och sedan tillsätta grädde och mjölk under omrörning. Låt småkoka och rör då och då.
- Ta ut köttfärsrullen och häll av stekskyn. Rör ner stekskyn i gräddsåsen.
- Smaka av gräddsåsen med soja, salt och peppar.
- Skiva upp köttfärsrullen och servera förslagsvis med kokt potatis, lingon, gräddsås, saltgurka, gräddkokt kål, grönsallad samt hackad persilja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 212 kcal