Tacocrepes

Tacocrepes eller köttfärsfyllda tacopannkakor. En kanonrätt att ta vara på rester från tacokvällen eller texmexbuffén. Rulla in tacofärsen i pannkakor och gratinera med ost samt servera med samma tillbehör som till tacobuffén. Fyll på med tacofärs (har du tacofärs över så behöver du ej steka mer enligt nedan - du behöver 8 dl tacofärs till 4 portioner) eller de tillbehör som behövs. Om du vill kan du laga egen guacamole och salsa.
Gillar du het mat så servera med en het chilisås till ex. Tabasco Chipotle eller skivade

4 portioner tacocrepes

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • Tacofärs: 500 gram köttfärs nöt- eller blandfärs
  • 2 msk matolja som majsolja
  • 1 påse tacokrydda
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 0,5 gul lök
  • Pannkakssmet: 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • 4 msk smör eller olja att steka i
  • Tillbehör: 200 gram texmex-ost eller riven mozzarella
  • 0,5 huvud isbergssallad
  • 250 gram cocktailtomater
  • 1 gurka
  • 200 gram majs
  • 1 burk kidneybönor
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk matolja
  • 2 dl gräddfil
  • 200 gram tortillachips

Tillagning

  1. Pannkakssmet: Blanda mjöl, socker och salt i en bunke.
  2. Rör ned 2 dl mjölk och vispa ut klumparna.
  3. Vispa sedan ut resten av mjölken samt äggen till en jämn smet.
  4. Låt helst pannkakssmeten stå 10 minuter till en timme så att mjölet får svälla.
  5. Tacofärs: Bryn köttfärsen i en stor panna med olja. Hacka sönder köttfärsen under tiden.
  6. Tillsätt tacokrydda, salt, svartpeppar, pressad vitlök och hackad gul lök.
  7. Låt steka på låg värme och rör sönder köttfärsen.
  8. Stek pannkakor: värm en stekpanna eller crepespanna.
  9. Tillsätt en tsk smör eller olja i pannan.
  10. Grädda pannkakor på ca 1 dl smet åt gången. Ha något under maxvärme när du gräddar första sidan. Grädda tills pannkakorna har fått fin färg och smeten stelnat på ovansidan. Vänd den sedan och sänk värmen till medelvärme. Grädda klart i någon minut tills pannkakorna fått fin färg. Lägg upp på fat efter hand.
  11. Sätt ugnen på 200 grader.
  12. Smörj en ugnsform med lite matolja.
  13. Lägg ca 1 dl tacofärs på varje pannkaka och rulla ihop till crêpes. Lägg med skarven nedåt i ugnsformen. Räkna två tacocrêpes per portion.
  14. Strö över ett lager ost. Hit kan du förbereda och ha i kylen. Servera resten av osten i en skål bredvid.
  15. Gratinera tacopannkakorna tills de fått fin färg ca 15 minuter.
  16. Förbered tillbehör: plocka, skölj och strimla isbergssallad; skölj tomater och tärna dem; skölj och tärna gurka; skölj majs; skölj bönor och blanda med pressad vitlök, vinäger och olja.
  17. Lägg upp alla tillbehör i skålar tillsammans med gräddfil och tortillachips.
  18. Servera tacocrepsen med tillbehören.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat