Het vitlöksmajonnäs eller dippsås
Het vitlöksmajonnäs eller dippsås - en snabbvariant på aioli med köpt majonnäs smaksatt med vitlök och cayennepeppar.
Tillagning
- Pressa vitlöken och blanda med majonnäs, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en skål. Tillsätt eventuellt färskpressad citron.
- Låt gärna stå någon halvtimme, några timmar eller över natten i kylen att få smak. Kan även serveras direkt.
- Din heta majonnäs är redo att serveras som dipsås till klyftpotatis, fisksoppa, fiskgryta eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostat bröd till).
Serveringsförslag
Gott till fisksoppa, fiskgryta, hamburgare, salladsdressing, friterad klyftpotatis eller ugnsbakad klyftpotatis, pommes frites, nuggets, skaldjursfat som kräftor, räkor, hummer eller krabba med mera.
Varianter
Du kan även göra egen aioli med äggula och olja.
Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal