Het vitlöksmajonnäs eller dippsås

Introduktion och förberedelse

Het vitlöksmajonnäs eller dippsås - en snabbvariant på aioli med köpt majonnäs smaksatt med vitlök och cayennepeppar.

Serveringsförslag

Gott till fisksoppa, fiskgryta, hamburgare, salladsdressing, friterad klyftpotatis eller ugnsbakad klyftpotatis, pommes fritesnuggetsskaldjursfat som kräftor, räkor, hummer eller krabba med mera. 

Varianter

Du kan även göra egen aioli med äggula och olja. 

4 portioner het majonnäs eller dipsås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1-2 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk saft av citron (valfritt)

Tillagning

  1. Pressa vitlöken och blanda med majonnäs, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en skål. Tillsätt eventuellt färskpressad citron.
  2. Låt gärna stå någon halvtimme, några timmar eller över natten i kylen att få smak. Kan även serveras direkt.
  3. Din heta majonnäs är redo att serveras som dipsås till klyftpotatis, fisksoppa, fiskgryta eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostat bröd till).
E-mail
Medel: 3.2 (30 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-10-04

Tillbehör och liknande recept: