Dippsås med sweet chili

Introduktion och förberedelse

Snabb och lättlagad dippsås du rör ihop av crème fraiche och majonnäs samt smaksätter med sweet chili-sås, salt och peppar.

Gott till pommes frites, friterad klyftpotatis, till buffé, chicken nuggets, med grönsaksstavar som morötter och gurka; eller servera som kall sås till det mesta på buffé, fest eller till vardags.

4 portioner dippsås med sweet chili

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl créme fraiche
  • 5 msk majonnäs
  • 5 msk sweet chilisås
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda crème fraiche, majonnäs, sweet chili-sås, salt och peppar i en skål.
  2. Hit kan du förbereda och ha i kylen.
  3. Lägg eventuellt upp i fyra mindre portionsskålar vid servering så alla har sin egen skål att dippa i (så man inte dubbeldippar i samma skål).
  4. Kan garneras med lite extra chilisås på toppen och nymalen svartpeppar.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.