Dipp till chips

Introduktion och förberedelse

Dipp till chips av creme fraiche med paprika och chili.

Använd gärna rökt paprikapulver och chipotle chilipeppar - börja med lite chili och tillsätt seda tills du tycker det är lagom starkt.

4 portioner dipp till chips

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl creme fraiche naturell
  • 5 krm paprikapulver
  • 2 krm chipotle chilipeppar, cayennepeppar eller annan chilipeppar efter tycke
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda allt i en skål och smaka av med cayenne eller chilipeppar till önskad stycka samt salt.
E-mail
Medel: 3 (46 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-26

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer