Dipp till chips

Introduktion och förberedelse

Dipp till chips av crème fraiche med paprika och chili.

Jag gillar rökt paprikapulver och chipotle chilipeppar. Prova med lite i början om du gillar det och smaka av med så mycket du tycker blir lagom och dippen inte blir för het.

Varianter

  • Istället för crème fraiche kan du blanda helt eller delvis med gräddfil eller matyoghurt för lite smalare dipp. Eller med några msk majonnäs för krämigare dipp.

Andra smaksättningar jag gillar. Blanda crème fraichen med:

  • Sweet chilisås - sött och starkt - ta några msk eller så mycket du tycker så att det blir lagom starkt.
  • En pressad vitlök och 3 msk hackad färsk gräslök för vitlöks- och gräslöksdipp.
  • 4 msk hackad färsk eller fryst dill samt en msk pressad citronsaft.
  • Blue cheese - smula och rör ner 50 gram ädelost eller grönmögelost.
  • Ostdippa med några msk mjukost och några msk finriven parmesan.
  • Smaka av med de torkade kryddor du gillar som torkad dill och gräslök; lökpulver för sour-creem and onion; Taco-krydda - ta färdig tacokryddmix eller krydda med spiskummin, chilipeppar, paprika och lökpulver; Chipotle chilipeppar med mera.

Vegan dipp

Vegan dippa kan du blanda med Oatly fraiche eller havregurt. Samt även blanda ut med vegan mjukost som Violife creamy.

4 portioner dipp till chips

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 5 krm paprikapulver
  • 2 krm chipotle chilipeppar, cayennepeppar eller annan chilipeppar efter tycke
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda allt i en skål och smaka av med cayenne eller chilipeppar till önskad stycka samt salt.
E-mail
Medel: 3.1 (58 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 132 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-27

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.