Dipp till chips
Dipp till chips av crème fraiche med paprika och chili. Här hittar du förslag på fler varianter och smaksättningar.
Tillagning
- Blanda allt i en skål och smaka av med cayenne eller chilipeppar till önskad stycka samt salt.
Varianter
- Jag gillar rökt paprikapulver och chipotle chilipeppar i min dippsås. Prova med lite i början om du gillar det och smaka av med så mycket du tycker blir lagom och dippen inte blir för het.
- Istället för crème fraiche kan du blanda helt eller delvis med gräddfil eller matyoghurt för lite smalare dipp. Eller med några msk majonnäs för krämigare dipp.
Andra smaksättningar jag gillar. Blanda crème fraichen med:
- Sweet chilisås - sött och starkt - ta några msk eller så mycket du tycker så att det blir lagom starkt.
- En pressad klyfta vitlök och 3 msk hackad färsk gräslök för vitlöks- och gräslöksdipp.
- 4 msk hackad färsk eller fryst dill samt en msk pressad citronsaft.
- Blue cheese - smula och rör ner 50 gram ädelost eller grönmögelost.
- Ostdippa med några msk mjukost och några msk finriven parmesan.
- Smaka av med de torkade kryddor du gillar som torkad dill och gräslök; lökpulver för sour-creem and onion; Taco-krydda - ta färdig tacokryddmix eller krydda med spiskummin, chilipeppar, paprika och lökpulver; Chipotle chilipeppar med mera.
Vegan dipp
Vegan dippa kan du blanda med Oatly fraiche eller havregurt. Samt även blanda ut med vegan mjukost som Violife creamy.
Uppskattat näringsvärde per portion: 132 kcal