Het majonnäs eller dipsås

Introduktion och förberedelse

Het majonnäs eller dippsås smaksatt med vitlök och cayennepeppar.

Gott till fisksoppa, hamburgerdressing, salladsdressing, friterad klyftpotatis, skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till) med mera.

Du kan också göra förrätt av rostat bröd, het majonnäs, sallad, citron och toppa med rökt eller gravad lax eller ha som dippsås til handpillade räkor eller kräftstjärtar.

4 portioner het majonnäs dipsås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 msk saft av citron
  • 3 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa vitlöken och blanda med citron, majonnäs, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en skål.
  2. Din heta majonnäs är redo att serveras som dipsås till friterad klyftpotatis eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till).
E-mail
Medel: 3.6 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-14

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.