Het majonnäs eller dipsås

Introduktion och förberedelse

Het majonnäs eller dippsås smaksatt med vitlök och cayennepeppar.

Serveringsförslag

  • Gott till fisksoppa, hamburgerdressing, salladsdressing, friterad klyftpotatis, skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till) med mera.
  • Passar även som dipp till nuggets, pommes, klyftpotatis, räkor, chips, grönsaker, nachos, kycklingvingar med mera.
  • Du kan också göra förrätt av rostat bröd, het majonnäs, sallad, citron och toppa med rökt eller gravad lax eller ha som dippsås til handpillade räkor eller kräftstjärtar.

4 portioner het majonnäs dipsås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 2 msk saft av citron
  • 3 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Pressa vitlöken och blanda med citron, majonnäs, cayennepeppar, salt och vitpeppar i en skål.
  2. Din heta majonnäs är redo att serveras som dipsås till friterad klyftpotatis eller skaldjur som kräftor, räkor, hummer eller krabba (med skaldjur kan du servera rostad bröd till).
E-mail
Medel: 3.3 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 287 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-05-07