Grönsallad

Recept med sallad som huvudingrediens eller rätter där sallad passar bra. Lite tips på sallader och vad du kan använda olika sorter till.

Ska du köpa sallad till många ex. till fest och buffé så är det mycket billigare att köpa hela salladshuvuden av olika sort - grunda med massor av billig isbergssallad eller romansallad - varva med frisé, lollo rosso och ekbladssallad.

Sallad håller sig i kylen - svalen - och kan förberedas, rensas och delas i god tid om den ligger i kallt vatten. Salladshuvuden håller sig länge i kylen om du då och då skär ett nytt snitt vid fästet samt låter det stå upp med lite vatten i botten.

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Pages