Caesarsallad till många

Introduktion och förberedelse för tillagning

Laga en jättestor Caesarsallad för 10 gäster. Caesarsallad med romansallad, knaprig bacon, krutonger och parmesan samt Caesardressing förstås.

Du kan fuska med färdig caesardressing eller laga egen Caesardressing. I korthet smaksätter du vanlig majonnäs med pressad vitlök, riven parmesanost samt lite hackade sardeller och smakar av med salt.

Hittar du inte romansallad kan du ta och blanda lite andra sorter som isberg, frisé och lollo rosso. Istället för parmesan kan du ta Grana padano-ost.

Du kan servera dressingen bredvid i en skål. Då håller sig salladen fräsch om den serveras under längre tid på buffé.

10 portioner caesarsallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 3 dl färdig caesardressing eller blanda 2,5 dl majonnäs med 1 klyfta vitlök, 1 dl riven parmesan, 0,5 dl citronsaft och 4 msk hackade sardeller.
  • 1 kg - 3-4 stora huvud - romansallad
  • 5 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 100 gram hyvlad parmesan eller riven på påse (2x80 g)
  • 1 pkt bacon
  • 1 pkt cocktailtomater

Tillagning

  1. Blanda dressing om du inte köpt färdig.
  2. Stek bacon knaprig i en ugnsform på 175 grader i cirka 15 minuter.
  3. Låt svalna och hacka sedan i bitar.
  4. Skär bröd i tärningar. Blanda med olivolja och stek gyllene i panna eller rosta i ung.
  5. Skölj och dela tomater.
  6. Hyvla ost.
  7. Skölj och riv isär salladsblad grovt.
  8. Blanda i en skål med dressingen. Du kan också servera dressing i en skål bredvid.
  9. Lägg upp på fat eller skål.
  10. Blanda bacon, tomat och ost i salladen.
  11. Servera krutongerna i en skål vid sidan (de mjuknar annars) eller strö dem över caesarsalladen vid servering.
E-mail
Medel: 4.4 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-19

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.