Blandad sallad med tomat och morot

Introduktion och förberedelse för tillagning

Blanda en sallad med tomat och morot. Du kan ta mangoldskott, babyspenat, isbergssallad eller valfri grönsallad.

Tillsätt i finrivna morötter och tärnade tomater samt smaksätt med en enkel dressing av olivolja och vinäger.

Välj en fin olivolja samt väl lagrad mjuk och len vinäger så blir salladen godast.

4 portioner blandad sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 200 gram mangoldskott
  • 2 tomater
  • 2 morötter
  • 0,5 gul lök eller rödlök (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vinäger, vit eller röd
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor skål.
  2. Skölj och rensa salladen. Dela isbergssalladen i ca 5x5 cm bitar. Lägg i salladsskålen.
  3. Skölj och tärna tomater.
  4. Skala och riv morötter fint.
  5. Skala, dela och finhacka löken.
  6. Blanda allt i salladskålen och servera direkt.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.