Blandad sallad med tomat och morot

Introduktion och förberedelse

Blanda en sallad med tomat och morot. Du kan ta mangoldskott, babyspenat, isbergssallad eller valfri grönsallad.

Tillsätt i finrivna morötter och tärnade tomater samt smaksätt med en enkel dressing av olivolja och vinäger.

Välj en fin olivolja samt väl lagrad mjuk och len vinäger så blir salladen godast.

4 portioner blandad sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1/4 huvud isbergssallad
  • 200 gram mangoldskott
  • 2 tomater
  • 2 morötter
  • 0,5 gul lök eller rödlök (valfritt)
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk vinäger, vit eller röd
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar i en stor skål.
  2. Skölj och rensa salladen. Dela isbergssalladen i ca 5x5 cm bitar. Lägg i salladsskålen.
  3. Skölj och tärna tomater.
  4. Skala och riv morötter fint.
  5. Skala, dela och finhacka löken.
  6. Blanda allt i salladskålen och servera direkt.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-12

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Svalkande sommardrinkar och cocktails

Bjud på en drink eller cocktail innan middagen. Här hittar du lyxig Bellini med champagne eller enklare men goda variander sangria och spritzer. Ett gäng goda drinkar för alla smaker helt enkelt.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer