Salladsbåtar
Salladsbåtar är en lite roligare variant på grönsallad serverad portionsvis i "båtar" av romansalladsblad som du fyller med valfri grönsallad.
Tillagning
- Plocka fyra stora blad romansallad. Skölj. Skär bort 1 cm längst ner. Lägg upp på ett fat eller fyra assietter.
- Skölj grönsallad i ett durkslag. Skaka av. Lägg i en bunke.
- Skala morot och riv den. Lägg i bunken med salladen.
- Skölj tomaten och skär i tärningar. Lägg i bunken med salladen.
- Tillsätt ev. andra ingredienser om du önskar som ex. tärnad gurka.
- Tillsätt vinäger och olja precis innan servering. Vänd runt.
- Fördela salladsblandningen i romansalladsbladen och servera.
Serveringsförslag
Passar som sallad till det mesta både vardag, fest och buffé.
Varianter
- Du kan fylla och toppa med annat salladsaktigt som tärnad gurka, valfri grönsallad, babyspenat, ruccola, mache, isbergssallad, krispsallad, marinerade vita bönor, tärnad paprika, avokado, granatäpplekärnor, smulad fetaost med mera.
- Toppa med rostade solrosfrön eller pumpafrön.
- Ha på krutonger.
- Du kan ta valfri salladsdressing som caesardressing, honung- och senapsdressing, Rhode Island eller balsamvinägerdressing.
Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal