Salladsbåtar

Introduktion och förberedelse

Salladsbåtar är en lite roligare variant på grönsallad serverad portionsvis i "båtar" av romansalladsblad som du fyller med valfri grönsallad.

Serveringsförslag

Passar som sallad till det mesta både vardag, fest och buffé.

Varianter

Sallad serverad portionsvis på varsitt romansalladsblad. De liknar båtar så jag kallar dem salladsbåtar.
Sallad serverad portionsvis på varsitt romansalladsblad. De liknar båtar så jag kallar dem salladsbåtar.

4 portioner salladsbåtar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 blad romansallad
  • 40 gram grönsallad, valfri mix
  • 1 morot
  • 1 tomat
  • 1 tsk vit balsamvinäger, rödvinsvinäger, risvinäger, cidervinäger eller balsamvinäger
  • 2 tsk olivolja

Tillagning

  1. Plocka fyra stora blad romansallad. Skölj. Skär bort 1 cm längst ner. Lägg upp på ett fat eller fyra assietter.
  2. Skölj grönsallad i ett durkslag. Skaka av. Lägg i en bunke.
  3. Skala morot och riv den. Lägg i bunken med salladen.
  4. Skölj tomaten och skär i tärningar. Lägg i bunken med salladen.
  5. Tillsätt ev. andra ingredienser om du önskar som ex. tärnad gurka.
  6. Tillsätt vinäger och olja precis innan servering. Vänd runt.
  7. Fördela salladsblandningen i romansalladsbladen och servera.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-03-02

Tillbehör och liknande recept: