Picknicksallad med bulgur, kyckling och fetaost
Ett förslag på picknicksallad eller lunchlåda med bulgur, kyckling, grönsallad, grönsaker, fetaost samt dressing.
Tillagning
- Koka bulgur i 2,25 dl vatten och 1/2 krm salt i 12 minuter. Häll av i durkslag.
- Skölj och tärna paprika. Skölja och tärna morot. Skala och riv morot grovt. Tina gröna sojabönor.
- Fräs paprika i olivolja någon minut och tillsätt sedan chiliflakes, morot, tomat och sojabönor.
- Tillsätt bulgur och gurkmeja samt rör runt.
- Tillsätt strimlade soltorkade tomater samt oliver. Smaka av med salt.
- Låt bulgursalladen svalna. Ställ i kylen att kallna helt.
- Skölj salladen.
- Fördela ingredienserna i lunchlådor eller matlådor. Lägg i bulgursalladen, grönsallad, fetaost och kyckling. Du kan smula fetaosten och dela kycklingen innan om du vill - eller behåll i stora bitar.
- DRESSING: Blanda balsamvinäger, olivolja, vinäger, salt och peppar. Packa dressingen för sig i en burk eller flaska. Ringla över vid servering.
Serveringsförslag
Passar som matlåda till picknick, utflykt eller lunch till jobbet.
Val av kyckling
- Jag tog kalla rester av grillad kycklinglårfilé - förslag är att laga någon dag innan och laga extra att ha till matlådan. Blanda en marinad av 4 msk ketjap manis, 1 msk olivolja, 2 krm salt, 1 krm chiliflakes och 1 krm svartpeppar samt 1 krm rosmarin till 1 kg kycklinglårfilé, kycklinginnerfile eller kycklingfilé. Grilla på spett eller stek i ugnen i en ugsform till 78 grader innertemperatur.
- Ett alternativ är att köpa färdig grillad kyckling i butiken.
Uppskattat näringsvärde per portion: 514 kcal