Picknicksallad med bulgur, kyckling och fetaost
Introduktion och förberedelse
Ett förslag på picknicksallad eller lunchlåda med bulgur, kyckling, grönsallad, grönsaker, fetaost samt dressing.
Serveringsförslag
Passar som matlåda till picknick, utflykt eller lunch till jobbet.
Val av kyckling
- Jag tog kalla rester av grillad kycklinglårfilé - förslag är att laga någon dag innan och laga extra att ha till matlådan. Blanda en marinad av 4 msk ketjap manis, 1 msk olivolja, 2 krm salt, 1 krm chiliflakes och 1 krm svartpeppar samt 1 krm rosmarin till 1 kg kycklinglårfilé, kycklinginnerfile eller kycklingfilé. Grilla på spett eller stek i ugnen i en ugsform till 78 grader innertemperatur.
- Ett alternativ är att köpa färdig grillad kyckling i butiken.

Tillagning
- Koka bulgur i 2,25 dl vatten och 1/2 krm salt i 12 minuter. Häll av i durkslag.
- Skölj och tärna paprika. Skölja och tärna morot. Skala och riv morot grovt. Tina gröna sojabönor.
- Fräs paprika i olivolja någon minut och tillsätt sedan chiliflakes, morot, tomat och sojabönor.
- Tillsätt bulgur och gurkmeja samt rör runt.
- Tillsätt strimlade soltorkade tomater samt oliver. Smaka av med salt.
- Låt bulgursalladen svalna. Ställ i kylen att kallna helt.
- Skölj salladen.
- Fördela ingredienserna i lunchlådor eller matlådor. Lägg i bulgursalladen, grönsallad, fetaost och kyckling. Du kan smula fetaosten och dela kycklingen innan om du vill - eller behåll i stora bitar.
- DRESSING: Blanda balsamvinäger, olivolja, vinäger, salt och peppar. Packa dressingen för sig i en burk eller flaska. Ringla över vid servering.
Uppskattat näringsvärde per portion: 514 kcal