Picknicksallad med bulgur, kyckling och fetaost

Introduktion och förberedelse

Ett förslag på picknicksallad eller lunchlåda med bulgur, kyckling, grönsallad, grönsaker, fetaost samt dressing.

Serveringsförslag

Passar som matlåda till picknick, utflykt eller lunch till jobbet.

Val av kyckling

  • Jag tog kalla rester av grillad kycklinglårfilé - förslag är att laga någon dag innan och laga extra att ha till matlådan. Blanda en marinad av 4 msk ketjap manis, 1 msk olivolja, 2 krm salt, 1 krm chiliflakes och 1 krm svartpeppar samt 1 krm rosmarin till 1 kg kycklinglårfilé, kycklinginnerfile eller kycklingfilé. Grilla på spett eller stek i ugnen i en ugsform till 78 grader innertemperatur.
  • Ett alternativ är att köpa färdig grillad kyckling i butiken.

Två goda och vardagslyxiga matlådor att ta med till picknick, utflykt eller jobblunchen.
Två goda och vardagslyxiga matlådor att ta med till picknick, utflykt eller jobblunchen.

2 portioner picknicksallad med kyckling, bulgur och fetaost

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 150 gram grillad kyckling
  • 75 gram fetaost
  • 30 gram finbladig grönsallad
  • BULGURSALLAD: 1 dl bulgur, okokt
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 krm chiliflakes
  • 1/4 röd paprika
  • 1/2 morot
  • 1/2 tomat
  • 1 dl gröna sojabönor, edamame
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl svarta oliver, kalamata
  • 1 krm flingsalt
  • DRESSING: 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk röd vinäger
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Koka bulgur i 2,25 dl vatten och 1/2 krm salt i 12 minuter. Häll av i durkslag.
  2. Skölj och tärna paprika. Skölja och tärna morot. Skala och riv morot grovt. Tina gröna sojabönor.
  3. Fräs paprika i olivolja någon minut och tillsätt sedan chiliflakes, morot, tomat och sojabönor.
  4. Tillsätt bulgur och gurkmeja samt rör runt.
  5. Tillsätt strimlade soltorkade tomater samt oliver. Smaka av med salt.
  6. Låt bulgursalladen svalna. Ställ i kylen att kallna helt.
  7. Skölj salladen.
  8. Fördela ingredienserna i lunchlådor eller matlådor. Lägg i bulgursalladen, grönsallad, fetaost och kyckling. Du kan smula fetaosten och dela kycklingen innan om du vill - eller behåll i stora bitar.
  9. DRESSING: Blanda balsamvinäger, olivolja, vinäger, salt och peppar. Packa dressingen för sig i en burk eller flaska. Ringla över vid servering.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 514 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-01

Tillbehör och liknande recept: