Sallad med rostade morötter och färskpotatisar

Sallad med rostade morötter och färskpotatisar är gott som tillbehör till huvudrätter, grillat, buffe eller som vardagsmat.

Förslag på sallad är grönsallad som ruccola och babyspenat. Eller blanda grovt delad isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv. Eller köp en påse blandad grönsallad (ca 65 gram till fyra portioner)

4 portioner sallad med morötter och potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 8 små späda knippmorötter eller 4 normalstora vanliga morötter
  • 12 medelstora färskpotatisar
  • 65 gram blandad sallad, ex ca 30 gram babyspenat och 30 gram ruccola eller påse blandad grönsallad 65 gram.
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och skär bort eventuella fula delar från morötter och potatis.
  3. Dela potatis i halvor och skär morot i grova slantar.
  4. Lägg i en ugnspanna och rosta med någon matsked olivolja, salt och vitpeppar i cirka 45 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Skölj sallad. Plocka och dela den om det behövs. Lägg i en salladsskål.
  6. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  7. Blanda i rostade morötter och potatisar samt blanda i dressing med salladen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-02-24

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept