Sallad med rostade morötter och färskpotatisar

Sallad med rostade morötter och färskpotatisar är gott som tillbehör till huvudrätter, grillat, buffe eller som vardagsmat.

4 portioner sallad med morötter och potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 8 små späda knippmorötter eller 4 normalstora vanliga morötter
  • 12 medelstora färskpotatisar
  • 65 gram blandad sallad, ex ca 30 gram babyspenat och 30 gram ruccola eller påse blandad grönsallad 65 gram.
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och skär bort eventuella fula delar från morötter och potatis.
  3. Dela potatis i halvor och skär morot i grova slantar.
  4. Lägg i en ugnspanna och rosta med någon matsked olivolja, salt och vitpeppar i cirka 45 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Skölj sallad. Plocka och dela den om det behövs. Lägg i en salladsskål.
  6. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  7. Blanda i rostade morötter och potatisar samt blanda i dressing med salladen precis innan servering.

Tips

  • Förslag på sallad är grönsallad som ruccola och babyspenat.
  • Eller blanda grovt delad isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv.
  • Eller köp en påse blandad grönsallad (ca 65 gram till fyra portioner).
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-08-19