Sallad med rostade morötter och färskpotatisar

Introduktion och förberedelse

Sallad med rostade morötter och färskpotatisar är gott som tillbehör till huvudrätter, grillat, buffe eller som vardagsmat.

Förslag på sallad är grönsallad som ruccola och babyspenat.

Eller blanda grovt delad isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv.

Eller köp en påse blandad grönsallad (ca 65 gram till fyra portioner).

4 portioner sallad med morötter och potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 8 små späda knippmorötter eller 4 normalstora vanliga morötter
  • 12 medelstora färskpotatisar
  • 65 gram blandad sallad, ex ca 30 gram babyspenat och 30 gram ruccola eller påse blandad grönsallad 65 gram.
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj och skär bort eventuella fula delar från morötter och potatis.
  3. Dela potatis i halvor och skär morot i grova slantar.
  4. Lägg i en ugnspanna och rosta med någon matsked olivolja, salt och vitpeppar i cirka 45 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Skölj sallad. Plocka och dela den om det behövs. Lägg i en salladsskål.
  6. Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
  7. Blanda i rostade morötter och potatisar samt blanda i dressing med salladen precis innan servering.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.