Sallad med rostade morötter och färskpotatisar
Sallad med rostade morötter och färskpotatisar är gott som tillbehör till huvudrätter, grillat, buffe eller som vardagsmat.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skölj och skär bort eventuella fula delar från morötter och potatis.
- Dela potatis i halvor och skär morot i grova slantar.
- Lägg i en ugnspanna och rosta med någon matsked olivolja, salt och vitpeppar i cirka 45 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Skölj sallad. Plocka och dela den om det behövs. Lägg i en salladsskål.
- Blanda salladsdressingen av olivolja, citron, salt och peppar i ett glas.
- Blanda i rostade morötter och potatisar samt blanda i dressing med salladen precis innan servering.
Tips
- Förslag på sallad är grönsallad som ruccola och babyspenat.
- Eller blanda grovt delad isbergssallad, lollo rosso, ruccola, frise, spenat, mache osv.
- Eller köp en påse blandad grönsallad (ca 65 gram till fyra portioner).
Uppskattat näringsvärde per portion: 223 kcal