Grillad quornfilé

Introduktion och förberedelse

Grillade quornfiléer i marinad med smak av vitlök, ketjap manis och örter samt förslag på servering.

Serveringsförslag

Till många

Receptet är lätt att dubblera och laga till många.

Grilla eller steka

Istället för utegrill går det bra att steka i grillpanna eller stekpanna.

Smaksättningar

Förutom nedan förslag med vitlök, söt soja och örter är här några andra goda smaksättningar:

  • Byt ketjap manis mot ljus japansk soja eller teryakisås.
  • Smaksätt med en tsk sesamolja, ljus japansk soja samt 1/2 tsk sambal oelek. Strö över 1 msk rostade sesamfrön vid servering.
  • Ta i chili som en hackad färsk röd chili; något krm chiliflakes; 1/2 tsk sriracha chilisås eller sambal oelek.

Grillad quornfilé serverad med tillbehör
Grillad quornfilé blir gott med valfria tillbehör. Jag passade på att grilla grönsaker samtidigt i samma typ av marinad - knipplök, zucchini och aubergine; vidare hade jag en sherrysås och en grönsallad med burrata.

4 portioner grillad quornfilé

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 8 quornfiléer ca 350-400 gram
  • 4 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 krm torkad oregano eller 1 msk färsk hackad oregano (valfritt)
  • 2 krm torkad timjan eller 1 msk färsk hackad timjan (valfritt)
  • 1 krm torkad rosmarin eller 1/2 msk färsk hackad rosmarin (valfritt)
  • 1 krm torkad salvia eller 1/2 msk färsk hackad salvia (valfritt)

Tillagning

  1. Tina quornfiléer.
  2. Blanda quornfiléer med rapsolja, salt, peppar, finhackad vitlök, ketjap manis samt grovt hackad oregano, timjan, rosmarin samt salvia. Du behöver ej alla örter och du kan ta torkade.
  3. Du kan förbereda och ha i kylen men vänd runt dem då och då så marinaden fördelas jämnt.
  4. Grilla quornbitarna i ca 3 minuter på varje sida så de får färg. Lägg åt sidan på grillen att gå på lägre värme 10 minuter till så att de mjuknar och blir genomstekta. Pensla gärna någon gång med marinaden som är kvar i bunken.
  5. Servera på fat eller tallrik. Strö gärna över lite färska örter som garnering.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 122 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-06-02

Tillbehör och liknande recept: