Marinad till grillade grönsaker

Marinad till grillade grönsaker med olivolja, vitlök, ingefära, oregano och chili.

God att pensla på grönsaker innan och medan du grillar dem.

6 portioner marinad till grillade grönsaker

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk finhackad eller riven färsk ingefära
  • 2 krm torkad oregano
  • 0,5 krm cayennepeppar eller 1 krm chiliflakes (eller 0,5 finhackad färsk röd chili)
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  2. Skala och finhacka färsk ingefära och lägg med vitlöken.
  3. Blanda i olivolja, oregano, cayennepeppar eller chiliflakes, salt och peppar.
  4. Pensla på marinaden på grönsakerna medan du grillar dem eller blanda grönsakerna med marinaden i en skål innan du grillar eller steker dem.

Tips

  • Du kan också blanda marinaden med grönsakerna i en skål innan grillning eller ugnsstekning.
  • Blir extra gott om grönsakerna får marinera övertäckta i kylen några timmar eller över natten.
E-mail
Medel: 3.9 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-06-22