Marinad till grillade grönsaker

Introduktion och förberedelse

Marinad till grillade grönsaker med olivolja, vitlök, ingefära, oregano och chili. God att pensla på grönsaker medan du grillar dem.

Du kan också blanda marinaden med grönsakerna i en skål innan grillning eller ugnsstekning.

Blir extra gott om grönsakerna får marinera övertäckta i kylen några timmar eller över natten.

6 portioner marinad till grillade grönsaker

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk finhackad eller riven färsk ingefära
  • 2 krm torkad oregano
  • 0,5 krm cayennepeppar eller 1 krm chiliflakes (eller 0,5 finhackad färsk röd chili)
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  2. Skala och finhacka färsk ingefära och lägg med vitlöken.
  3. Blanda i olivolja, oregano, cayennepeppar eller chiliflakes, salt och peppar.
  4. Pensla på marinaden på grönsakerna medan du grillar dem eller blanda grönsakerna med marinaden i en skål innan du grillar eller steker dem.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-16

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.