Marinad till grillade grönsaker

Marinad till grillade grönsaker med olivolja, vitlök, ingefära, oregano och chili. God att pensla på grönsaker medan du grillar dem. Du kan också blanda marinaden med grönsakerna i en skål innan grillning eller ugnsstekning.

Blir extra gott om grönsakerna får marinera övertäckta i kylen några timmar eller över natten.

6 portioner marinad till grillade grönsaker

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 krm torkad oregano
  • 0,5 krm cayennepeppar eller 1 krm chiliflakes (eller 0,5 finhackad färsk röd chili)
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  2. Skala och finhacka färsk ingefära och lägg med vitlöken.
  3. Blanda i olivolja, oregano, cayennepeppar eller chiliflakes, salt och peppar.
  4. Pensla på marinaden på grönsakerna medan du grillar dem eller blanda grönsakerna med marinaden i en skål innan du grillar eller steker dem.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept