Marinad till grillade grönsaker

Marinad till grillade grönsaker med olivolja, vitlök, ingefära, oregano och chili. God att pensla på grönsaker medan du grillar dem. Du kan också blanda marinaden med grönsakerna i en skål innan grillning eller ugnsstekning.

Blir extra gott om grönsakerna får marinera övertäckta i kylen några timmar eller över natten.

6 portioner marinad till grillade grönsaker

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 krm torkad oregano
  • 0,5 krm cayennepeppar eller 1 krm chiliflakes (eller 0,5 finhackad färsk röd chili)
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  2. Skala och finhacka färsk ingefära och lägg med vitlöken.
  3. Blanda i olivolja, oregano, cayennepeppar eller chiliflakes, salt och peppar.
  4. Pensla på marinaden på grönsakerna medan du grillar dem eller blanda grönsakerna med marinaden i en skål innan du grillar eller steker dem.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer