Marinad till grillade grönsaker

Introduktion och förberedelse för tillagning

Marinad till grillade grönsaker med olivolja, vitlök, ingefära, oregano och chili. God att pensla på grönsaker medan du grillar dem.

Du kan också blanda marinaden med grönsakerna i en skål innan grillning eller ugnsstekning.

Blir extra gott om grönsakerna får marinera övertäckta i kylen några timmar eller över natten.

6 portioner marinad till grillade grönsaker

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk hackad färsk ingefära
  • 2 krm torkad oregano
  • 0,5 krm cayennepeppar eller 1 krm chiliflakes (eller 0,5 finhackad färsk röd chili)
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  2. Skala och finhacka färsk ingefära och lägg med vitlöken.
  3. Blanda i olivolja, oregano, cayennepeppar eller chiliflakes, salt och peppar.
  4. Pensla på marinaden på grönsakerna medan du grillar dem eller blanda grönsakerna med marinaden i en skål innan du grillar eller steker dem.
E-mail
Medel: 3.8 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-10

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.