Stekta eller grillade gröna padrone mini-paprikor

Introduktion och förberedelse

Stekta eller grillade gröna padrone mini-paprikor i olivolja, vitlök och chiliflakes. Lättlagade och de grillas hela som de är. Goda som tillbehör till det mesta och speciellt att grilla eller steka som grönsakstillbehör eller snacks, tilltugg eller tapas.

Du kan steka eller grilla paprikorna.

Paprikorna har lite hetta från kärnorna men är rätt milda så jag gillar att strö över lite chiliflakes. Vitlök är valfritt att steka dem i. Salt och olja räcker om man vill göra det enkelt för sig.

Gott på är också att strö över lite örtsalt eller flingsalt vid servering.

4 portioner padrones

 • Förberedelse: 2 min
 • Tillagning: 10 min
 • Klart på: 12 min

Ingredienser

 • 200 gram padrones gröna mini-paprikor
 • 2 msk olivolja eller svensk rapsolja
 • 2 krm chiliflakes
 • 1/2 klyfta vitlök
 • 2 krm salt

Tillagning

 1. Skölj paprikorna.
 2. Stek dem i olja i stekpanna runt om i ca 5 minuter på lite över medelvärme. Eller om du vill grilla dem så lägg över paprikorna i en folieform eller grillform och blanda med oljan. Ibland säljs paprikorna med en aluminiumform du kan använda att grilla dem i. Grilla dem och vänd runt dem då och då i fem minuter. Akta så de ej bränns för mycket - de ska få färg men inte bli helt svarta såklart.
 3. Pressa över vitlöken och strö över chiliflakes. Vänd runt och stek eller grilla fem minuter till på låg värme.
 4. Lägg upp dem på en tallrik, fat eller skål och servera med lite örtsalt och flingsalt på toppen om du vill.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-28

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer