Frosting till cupcakes och bakverk
Introduktion och förberedelse
Frosting till cupcakes, muffins och olika bakverk.
Cupcakes är muffins på engelska och frosting är en tjock variant på glasyr med färskost, smör, florsocker och lite vaniljsocker.
Låt muffinsen eller kakan svalna innan du brer på färskostfrostingen eller glasyren.
Smaksättning
Smaksätt frostingen om du vill - här är några förslag:
- Tillsätt 2 msk finrivet skal och saft av lime, citron eller apelsin. Skölj och skrubba skalet innan.
- Tillsätt 1 msk kakao för chokladfrosting.
- Tillsätt några droppar pepparmyntsolja för mintfrosting.
- Tillsätt en msk starkt kaffe och 1 tsk kaffepulver för mockafrosting.
- Tillsätt vit choklad för en vitchokladfrosting.
- En annan god variant du kan använda likt frosting är chokladglasyr.
Färgad frosting
Du kan färga frostingen med några droppar karamellfärg - röd, grön och gul blir finast till muffins och bakverk tycker jag. Men också blå funkar såklart.
Tar du bara någon droppe röd karamellfärg får du en rosa frosting.
Kan förberedas innan
Frostingen kan du förbereda och ha i kylen.
Garnering
När du brett på frostingen så kan du garnera vidare med valfritt strössel eller hackade nötter, flagad mandel, kokosflingor, riven choklad eller krokant.
Frostingen passar till
- Muffins
- Cupcakes
- Mjuk pepparkaka
- Sockerkaka
- Zucchinikaka
- Rödbetskaka
- Morotskaka
- Banankaka
- Eller bred ut som fyllning i tårtor eller rulltårta.
Tillagning
- Rör ihop frostingen eller glasyren i en bunke.
- Låt muffinsen eller kakan svalna innan du brer på den i ett jämnt lager med en slickepott eller spatel.
Uppskattat näringsvärde per portion: 59 kcal