Frosting till cupcakes och bakverk
Introduktion och förberedelse
En tjock variant på frosting till cupcakes, muffins och olika bakverk. Med färskost, smör och florsocker samt smaksättning som vaniljsocker samt fler förslag.
Serveringsförslag
Passar att bre eller spritsa på cupcakeseller andra muffins eller bakverk som mjuk pepparkaka, sockerkaka, zucchinikaka, rödbetskaka, morotskaka, banankaka eller bred ut som fyllning i tårtor eller rulltårta.
Tips
Låt muffinsen eller kakan svalna innan du brer eller spritsar på frostingen.
Smaksättning
Smaksätt frostingen om du vill - här är några förslag:
- Tillsätt 2 msk finrivet skal och saft av lime, citron eller apelsin. Skölj och skrubba skalet innan.
- Tillsätt 1 msk kakao för chokladfrosting.
- Tillsätt några droppar pepparmyntsolja för mintfrosting.
- Tillsätt 1 tsk kaffepulver för mockafrosting.
- Tillsätt vit choklad för en vitchokladfrosting.
- En annan god variant du kan använda likt frosting är chokladglasyr.
Färgad frosting
Du kan färga frostingen med några droppar karamellfärg - röd, grön och gul blir finast till muffins och bakverk tycker jag. Men också blå funkar såklart.
Tar du bara någon droppe röd karamellfärg får du en rosa frosting.
Kan förberedas innan
Frostingen kan du förbereda och ha i kylen.
Garnering
När du brett på frostingen så kan du garnera vidare med valfritt strössel eller hackade nötter, flagad mandel, kokosflingor, riven choklad eller krokant.
Tillagning
- Rör ihop frostingen eller glasyren i en bunke.
- Låt muffinsen eller kakan svalna innan du brer på den i ett jämnt lager med en slickepott eller spatel.
Uppskattat näringsvärde per portion: 59 kcal