Frosting till cupcakes och bakverk

Introduktion och förberedelse

Frosting till cupcakes, muffins och olika bakverk.

Cupcakes är muffins på engelska och frosting är en tjock variant på glasyr med färskost, smör, florsocker och lite vaniljsocker samt någon smaksättning. Här hittar du lite olika varianter och recept.

Låt muffinsen eller kakan svalna innan du brer på färskostfrostingen eller glasyren.

Färgad frosting

Du kan färga frostingen med några droppar karamellfärg - röd, grön och gul blir finast till muffins och bakverk tycker jag. Men också blå funkar såklart.

Tar du bara någon droppe röd karamellfärg får du en rosa frosting.

Kan förberedas innan

Frostingen kan du förbereda och ha i kylen.

Garnering

När du brett på frostingen så kan du garnera vidare med valfritt strössel eller hackade nötter, flagad mandel, kokosflingor, riven choklad eller krokant.

Frostingen passar till:

Fler förslag på smaksättning:

  • Tillsätt 2 msk finrivet skal och saft av lime, citron eller apelsin. Skölj och skrubba skalet innan.
  • Tillsätt 1 msk kakao för chokladfrosting.
  • Tillsätt några droppar pepparmyntsolja för mintfrosting.
  • Tillsätt en msk starkt kaffe och kakao för mockafrosting.
  • Tillsätt vit choklad för en vitchokladfrosting.
  • En annan god variant du kan använda likt frosting är chokladglasyr.

1 sats frosting till ca 20 muffins eller ett runt bakverk som en tårta eller en kaka

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 125 g färskost naturell exempelvis Philadelphia cream cheese
  • 75 gram smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g florsocker
  • 2 tsk finrivet skal av citron, lime eller apelsin eller annan smaksättning - se ovan
  • 4 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning

  1. Rör ihop frostingen eller glasyren i en bunke.
  2. Låt muffinsen eller kakan svalna innan du brer på den i ett jämnt lager med en slickepott eller spatel.
E-mail
Medel: 4.5 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 59 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-30

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.