Mockaglasyr eller kaffefrosting

Introduktion och förberedelse

Mockaglasyr eller kaffefrosting till mjuka kakor, muffins eller cupcakes. Blandas av krämig färskost. smör och florsocker och smaksätts med kakao och kaffe. En choklad- och kaffetopping.

Toppa gärna glasyren med valfritt strössel. Bred på glasyren när muffinsen svalnat.

Du kan byta ut smöret helt mot mer färskost om du önskar.

Mockaglasyr till 12 muffins

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 60 gram rumsvarmt smör
  • 100 g färskost som philadelphia, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk starkt bryggt kaffe eller 1 msk färdigblandat snabbkaffe
  • 0,5 dl kakao

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Ev. kan du köra det försiktigt i mikron utan att smälta det dock.
  2. Blanda ihop färskosten med florsocker, smör, kaffe och kakao till en jämn smet.
  3. Bred glasyren på kalla muffins eller cupcakes.
  4. Strö ev. över valfritt strössel.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.