Mockaglasyr eller kaffefrosting

Introduktion och förberedelse

Mockaglasyr eller kaffefrosting till mjuka kakor, muffins eller cupcakes. Blandas av krämig färskost. smör och florsocker och smaksätts med kakao och kaffe. En choklad- och kaffetopping.

Toppa gärna glasyren med valfritt strössel. Bred på glasyren när muffinsen svalnat.

Du kan byta ut smöret helt mot mer färskost om du önskar.

Mockaglasyr till 12 muffins

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 60 gram rumsvarmt smör
  • 100 g färskost som philadelphia, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk starkt bryggt kaffe eller 1 msk färdigblandat snabbkaffe
  • 0,5 dl kakao

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Ev. kan du köra det försiktigt i mikron utan att smälta det dock.
  2. Blanda ihop färskosten med florsocker, smör, kaffe och kakao till en jämn smet.
  3. Bred glasyren på kalla muffins eller cupcakes.
  4. Strö ev. över valfritt strössel.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer