Mockaglasyr eller kaffefrosting

Mockaglasyr eller kaffefrosting till mjuka kakor, muffins eller cupcakes. Blandas av krämig färskost. smör och florsocker och smaksätts med kakao och kaffe. En choklad- och kaffetopping.

Toppa gärna glasyren med valfritt strössel. Bred på glasyren när muffinsen svalnat.

Du kan byta ut smöret helt mot mer färskost om du önskar.

Mockaglasyr till 12 muffins

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 60 gram rumsvarmt smör
  • 100 g färskost som philadelphia, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk starkt bryggt kaffe eller 1 msk färdigblandat snabbkaffe
  • 0,5 dl kakao

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Ev. kan du köra det försiktigt i mikron utan att smälta det dock.
  2. Blanda ihop färskosten med florsocker, smör, kaffe och kakao till en jämn smet.
  3. Bred glasyren på kalla muffins eller cupcakes.
  4. Strö ev. över valfritt strössel.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-03

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Julgodis i klassiska och nya varianter

Julgodis för maximal julstämning. Här hittar du recept på julgodis som ischoklad, knäck, rischoklad, mandelbräck, jultryffel och mozartkulor; julstubbe, chokladdoppade marshmallows, chokladbräck och mintkyssar.

Läs mer

Pepparkladdkaka

En riktigt lyckad smak-kombo av kladdkaka med choklad och pepparkakskryddor. Gott med en klick grädde eller kula glass till fika, advent, lucia, julbord eller dessert.

Läs mer

Recept

Pepparbiscottis

En variant på pepparkakor med lite Italiensk inspiration från mandelskorpor kryddade med pepparkakskryddor.

Läs mer

Recept

Smaksätt din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört.

Läs mer