Enkel glasyr eller frosting med Cream cheese

Introduktion och förberedelse

Enkel glasyr eller frosting med färskost eller cream cheese. Kan smaksättas med lite rivet citron-, lime eller apelsinskal.

Serveringsförslag

Varianter

  • Fler varianter på frosting hittar du här. Bland annat kan du göra en smörigare och lenare variant på frosting med färskost och smör. Eller utan färskost som enkel sockerglasyr av florsocker och vatten.
  • Glasyren kan även smaksättas med 1 tsk vaniljsocker.
  • Du kan också ha i kakao för en chokladglasyr.
  • När du brett på glasyren kan du garnera vidare med flagad mandel, hackade nötter, hela valnötter, syltade apelsinskal, rivet citron-, lime- eller apelsinskal; färgat strössel eller chokladströssel.

Färskostglasyren bredd på en banankaka toppad med hela valnötter.
Färskostglasyren blandad lite lösare och bredd på en banankaka toppad med hela valnötter.

1 sats glasyr eller frosting till en stor kaka eller ca 25 kakor

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 4 min

Ingredienser

  • 3 dl florsocker
  • 100 gram färskost naturell eller cream cheese
  • 1 tsk rivet citron-, lime eller apelsinskal
  • 0,5 - 1 tsk citron-, lime- eller apelsinsaft för en lösare glasyr (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda florsocker med Cream cheese eller färskost samt rivet citron- lime- eller apelsinskal. Vispa ihop till en jämn smet.
  2. Du kan välja om du vill ha en tjock glasyr att spritsa eller bre ut. Eller tunnare att breda ut eller ännu lösare att ringla över. Tillsätt några droppar citron-, lime- eller apelsinsaft i taget och rör tills du har en så lös glasyr eller frosting du önskar. Vill du ha den fastare tillsätter du mer socker.
  3. Glasyren är klar att använda.
  4. Bred eller spritsa över kakor eller det du önskar garnera glasyren med.
  5. Garnera på toppen av glasyren om du vill med förslagsvis hela valnötter eller annat gott - se förslag ovan.
E-mail
Medel: 4.4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-12-29