Enkel glasyr eller frosting med Cream cheese
Enkel glasyr eller frosting med färskost eller cream cheese. Kan smaksättas med lite rivet citron-, lime eller apelsinskal.
Tillagning
- Blanda florsocker med Cream cheese eller färskost samt rivet citron- lime- eller apelsinskal. Vispa ihop till en jämn smet.
- Du kan välja om du vill ha en tjock glasyr att spritsa eller bre ut. Eller tunnare att breda ut eller ännu lösare att ringla över. Tillsätt några droppar citron-, lime- eller apelsinsaft i taget och rör tills du har en så lös glasyr eller frosting du önskar. Vill du ha den fastare tillsätter du mer socker.
- Glasyren är klar att använda.
- Bred eller spritsa över kakor eller det du önskar garnera glasyren med.
- Garnera på toppen av glasyren om du vill med förslagsvis hela valnötter eller annat gott - se förslag ovan.
Serveringsförslag
- Passar att ringla, bre eller spritsa beroende på hur tjock du väljer att göra den.
- God att toppa förslagsvis kakor som morotskaka, zucchinikaka, bananbröd, mazariner, sockerkaka, vetebröd, kanelbullar, muffins, blåbärsmuffins eller ambrosiakaka med mera.
Varianter
- Fler varianter på frosting hittar du här. Bland annat kan du göra en smörigare och lenare variant på frosting med färskost och smör. Eller utan färskost som enkel sockerglasyr av florsocker och vatten.
- Glasyren kan även smaksättas med 1 tsk vaniljsocker.
- Du kan också ha i kakao för en chokladglasyr.
- När du brett på glasyren kan du garnera vidare med flagad mandel, hackade nötter, hela valnötter, syltade apelsinskal, rivet citron-, lime- eller apelsinskal; färgat strössel eller chokladströssel.
Uppskattat näringsvärde per portion: 67 kcal