Chokladcupcakes med mockaglasyr
Goda cupcakes eller muffins med massor av choklad toppade med glasyr smaksatt med kaffe och kakao.
Tillagning
- Låt smöret bli rumsvarmt. Du kan också mikra det mjukt lite försiktigt.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker några minuter. Vänd i yoghurten.
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält den över vattenbad eller försiktigt i mikron (ta ut och rör ofta).
- Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ihop.
- Blanda ner i smör och sockerblandningen samt den smälta chokladen till en jämn smet.
- Lägg upp dubbla muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt och lägg i en muffinsform i varje fack.
- Fördela chokladsmeten i muffinsformarna.
- Grädda i 15-20 minuter tills muffinsarna är höga. De behöver ej vara helt genombakta utan de kan vara lite krämiga i mitten.
- Ta ut och låt svalna.
- Gör under tiden glasyren om du gillar det. Blanda ihop philadelphiaost med florsocker, smör, kaffe och kakao till en jämn smet.
- Bred glasyren på kalla chokladmuffins. Strö ev. över valfritt strössel.
Garnering
Kan garneras med silverkulor eller annat strössel, riven choklad, rostade mandelflagor eller rostade kokosflingor eller kokosflagor.
Tips
- Använd dubbla muffinsformar i papper.
- Har du en muffinsformsplåt så använder du bara ett papper i varje muffinsfack.
Uppskattat näringsvärde per portion: 189 kcal