Chokladcupcakes med mockaglasyr

Goda cupcakes eller muffins med massor av choklad toppade med glasyr smaksatt med kaffe och kakao.

Använd dubbla normalstora muffinsformar i papper. Har du en muffinsformsplåt så använder du bara ett papper i varje muffinsfack.

12 st chokladcupcakes

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 50 gram smör eller margarin, rumsvarmt
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl matyoghurt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 50 gram mjölkchoklad
  • 50 gram mörk choklad, 70 %
  • Mockaglasyr och strössel: 60 gram rumsvarmt smör
  • 100 g philadelphiaost naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 msk kaffe eller någon tsk snabbkaffe
  • 0,5 dl kakao
  • 1 dl strössel av valfri sort

Tillagning

  1. Låt smöret bli rumsvarmt. Du kan också mikra det mjukt lite försiktigt.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa smör, socker och vaniljsocker några minuter. Vänd i yoghurten.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält den över vattenbad eller försiktigt i mikron (ta ut och rör ofta).
  5. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ihop.
  6. Blanda ner i smör och sockerblandningen samt den smälta chokladen till en jämn smet.
  7. Lägg upp dubbla muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt och lägg i en muffinsform i varje fack.
  8. Fördela chokladsmeten i muffinsformarna.
  9. Grädda i 15-20 minuter tills muffinsarna är höga. De behöver ej vara helt genombakta utan de kan vara lite krämiga i mitten.
  10. Ta ut och låt svalna.
  11. Gör under tiden glasyren om du gillar det. Blanda ihop philadelphiaost med florsocker, smör, kaffe och kakao till en jämn smet.
  12. Bred glasyren på kalla chokladmuffins. Strö ev. över valfritt strössel.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer