Chokladcupcakes med mockaglasyr
Introduktion och förberedelse
Goda cupcakes eller muffins med massor av choklad toppade med glasyr smaksatt med kaffe och kakao.
Garnering
Kan garneras med silverkulor eller annat strössel, riven choklad, rostade mandelflagor eller rostade kokosflingor eller kokosflagor.
Tips
- Använd dubbla muffinsformar i papper.
- Har du en muffinsformsplåt så använder du bara ett papper i varje muffinsfack.

Tillagning
- Låt smöret bli rumsvarmt. Du kan också mikra det mjukt lite försiktigt.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa smör, socker och vaniljsocker några minuter. Vänd i yoghurten.
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält den över vattenbad eller försiktigt i mikron (ta ut och rör ofta).
- Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål. Rör ihop.
- Blanda ner i smör och sockerblandningen samt den smälta chokladen till en jämn smet.
- Lägg upp dubbla muffinsformar på en bakplåt eller använd en muffinsplåt och lägg i en muffinsform i varje fack.
- Fördela chokladsmeten i muffinsformarna.
- Grädda i 15-20 minuter tills muffinsarna är höga. De behöver ej vara helt genombakta utan de kan vara lite krämiga i mitten.
- Ta ut och låt svalna.
- Gör under tiden glasyren om du gillar det. Blanda ihop philadelphiaost med florsocker, smör, kaffe och kakao till en jämn smet.
- Bred glasyren på kalla chokladmuffins. Strö ev. över valfritt strössel.
Uppskattat näringsvärde per portion: 189 kcal